Konya’nın Beyşehir ilçesinde, öğrencilere yönelik olarak "Doğruluktan ayrılma" konulu tiyatro oyunu sahnelendi.
Medeniyet Okulu Projesi çerçevesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Beyşehir Belediyesi tarafından müşterek olarak Kubadabad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen tiyatro gösterisine yaklaşık 500 öğrenci katıldı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, "Milli ve manevi değerlerimizi öğrencilerimize, toplumun tüm kesimlerine anlatmayı amaçlayan Medeniyet Okulu projesinin önemini son günlerde yaşanan hadiselere bakarak daha iyi anlıyoruz. Toplumun temelini oluşturan değerlerimizden uzaklaştıkça sorunlarımız daha da büyüyor. Aileleri, toplumu ve dünyayı bir çıkmaza doğru sürüklüyor. Amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize bizi biz yapan değerlerimizi hatırlatmak ve bunlarla yaşamanın hayatı nede kadar kolaylaştırdığını görmektir" dedi.
Başkan Özaltun, projeye destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek ile emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür etti.
Tiyatro gösterisinin ardından oyunu izleyen öğrencilere proje kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan medeniyetimizin temel değerlerini konu alan kitap ve dergiler dağıtıldı.