7 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimler öncesinde ilçe Kongrelerine hız veren (MHP) Milliyetçi Hareket Partisinin Malatya Battalgazi İlçe Olağan Genel Kurulunda 4 aday yarıştı.
Kongre ve Kültür Merkezi’’nde gerçekleştirilen Genel Kurula MHP MYK Üyesi Adem Özbay, MHP İl Başkanı Hacı Mehmet Demirkaya, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı M.Ali Kaya, MHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Çoşkun, MHP Eski MYK Üyesi Saima Palancıoğlu, İşadamı Reşat Erdoğan ve çok sayıda partili katıldı.
Yeni İlçe Başkanının belirlemek için yapılan Kongrenin Divan Heyeti Başkanlığını MHP MYK Üyesi Adem Özbay yaparken, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı M.Ali Kaya, Hasan Onbaşıoğlu ve Mehmet Kaplan’da Katip Üye olarak görev yaptılar. İlçe Başkanlığı için Vahap Murat, Şevket Aldemir, Yılmaz Keleş ve Gökhan Şahin aday oldular. Yapılan konuşmalardan sonra MHP MYK Üyesi Adem Özbay, MHP İl Başkanı Hacı Mehmet Demirkaya ile birlikte 4 adayla sahneye çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
4 aday arasında geçen seçimler için oy kullanma işlemlerin ardından, Gökan Şahin 118 oy alarak Battalgazi ilçe başkanı oldu.