Amasya’da yaşayan 1,20 boyundaki Ali Rıza Demir ile kendisinden 30 santim uzun eşi Hava Demir’in iki çocukları da tıpkı babaları gibi cüce görünümlü olarak doğdu. Çiftin bu yıl okula başlayan diyen 7 yaşındaki kızları Elif Naz, kendisi, kardeşi, babası ve diğer cücelerin tedavilerini araştırmak için büyüyünce doktor olmak istiyor.
8 yıl önce Amasya’nın Göynücek ilçesine bağlı Karaşar köyünde birbirlerini severek evlenip kaymakamlık ile muhtarlığın desteğiyle yapılan düğünle dünyaevine giren Ali Rıza Demir (32) ile Hava Demir (23) çiftinin ilk çocukları Elif Naz ile 5 yıl sonra doğan ikinci çocukları Zübeyir Efe de babaları gibi cüce görünümlü olarak dünyaya geldi.
Evlendikten sonra ilk yıl dönemin Göynücek Kaymakamı Mevlüt Özmen’in desteğiyle ev kiralarının bir yıl boyunca karşılandığını anlatan Hava Demir, hastanede taşeron firma personeli olarak çalışan eşinin aldığı asgari ücretle ilk yıllarda iyi şekilde geçindiklerini ancak çocukların büyümesi sonrası evin kirasını, çocukların masraflarını, kışlık yakacak, giysi, gıda ve diğer giderleri zorla karşılarken su parasını ödeyemeyip bir miktarda da borçlandıklarını söyledi.
TEDAVİ İÇİN CUMHURBAŞKANI’NDAN YARDIM İSTİYOR
1,20 santim boyundaki eşi, 73 santim boyundaki kızı ve 60 santim boyundaki oğluyla sokakta dolaşırken güçlük yaşadıklarına ve insanların ‘Küçük adam’. ‘Küçük bebek’ diye seslenmelerine çok üzüldüklerine değinen Hava Demir, “Çocuklarımızın tedavisi için yardım ederlerse çok seviniriz. Kızım okula gitmek istemiyor. Yeni yeni alıştı. Boyu için çok kafaya takıyor. ‘Bana bebek diyorlar’ diye ağlıyor. Kızımla, oğlumun tedavisi için yardım ederlerse Allah rızası için çok sevinirim. Büyüyünce ortaokul olsun, lise olsun gitmekte zorlanacaklar. Cumhurbaşkanımızdan yardım talep ediyoruz. Çocuklarımızın tedavisi için. Eşime daha iyi bir iş için” diye konuştu.
“Büyüyünce doktor olacağım” diyen 7 yaşındaki Elif Naz’ın bu yıl başladığı okulunda ilk karnesini aldığını notlarının da iyi olduğunu, özellikle de kendisi gibi olan kardeşi, babası ve benzer durumdaki cüce görümlü insanların tedavileri için doktor olmayı çok istediğine değinen anne Demir, eşinin de işten gelince çocuklarla vakit geçirip misafir geldiğinde kendisine yardım ettiğini dile getirdi.
Çalıştığı Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde evrak işlerine bakan baba Ali Rıza Demir de, daha önce başvurduğu engelli memur kuralarında isminin çıkmamasını ‘nasip’ diye yorumlarken, çok sevdiği eşinin ve her akşam oyun oynadıkları çocuklarının kendisini hayata bağladığını ifade etti.