ÇORUM (AA) - Kutlu Doğum Haftası Çorum'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve kurum müdürlerinin katılımıyla müftülükte düzenlendiği toplantıda, Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklerini açıkladı.

Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasının "Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" olarak belirlendiğini ifade eden Aşık, 12-15 Nisan tarihleri arasında birçok etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi. Yeryüzündeki tüm insanların kardeş olduğunu, Müslümanların geçmişte olduğu gibi günümüzde de farklı din ve etnik kökenli insanlarla birlikte yaşadıklarını vurgulayan Aşık, şöyle devam etti:

"Birlikte yaşamanın getirdiği hak, görev ve sorumluluklar vardır. Müminlerin bunlara riayet etmesi, insanların hak ve hukukuna saygılı olması ve ahlak içerisinde sosyal ilişkilerini sürdürmesi gerekir. Bu, dinimizin bize verdiği bir yükümlülüktür. Bu bağlamda Kutlu Doğum Haftamızın konusu 'Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" olarak belirlenmiştir. Biz de yapacağımız etkinliklerle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in 1444'üncü doğum yıl dönümünü sevgi ve muhabbetle kutlayacağız."

Müftü Aşık, konuşmasının ardından Vali Kara, Garnizon Komutanı Çelik ve Başkan Külcü ile diğer kurum müdürlerine kırmızı gül takdim etti.