Konak Belediyesi, yaz aylarında çocukların ve ailelerin uğrak yeri olan parklarda bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta, park ve yeşil alanlara yönelik yürütülen rutin bakım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kuruyan ve fazla uzayan ağaç dallarına yönelik yürütülen budama çalışmalarına hız veren ekipler çalışmalarında belediyenin öz kaynaklarıyla araç filosuna kattığı bom aracını kullanıyor. Yeni alınan hidrolik platformlu araç ile yüksek ağaçların bakımı rahatlıkla yapılıyor. 16 metre uzayabilen araç sayesinde çınar ve palmiye gibi ağaç türlerinin kurumuş ya da zarar görmüş dalları ekiplerce kolay bir şekilde budanıyor. Yürütülen budamalar sayesinde ağaçların gelişimlerini kuvvetlenirken, çiçeklenme miktarı da artıyor. Ağaçların cinsine göre gerçekleştirilen budama çalışmaları sayesinde parkların görünümü de daha estetik bir hale dönüşüyor.
TABELALAR YENİLENİYOR
Bir yandan çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla parklara estetik bir kimlik kazandıran Konak Belediyesi, bir yandan da eskimiş park tabelalarını değiştiriyor. Uzun yıllardır değişmeyen ve artık üzerindeki yazıları dahi okunamaz hale gelen tabelaların yerine Konak Belediyesi’nin kendi atölyelerinde üretilen yeni tabelalar asılıyor. Şuana kadar Yaşar Aksoy, Kanarya, Tülay Aktaş, Ayla Ökmen, Mehmet Zengin Gürol Tarhan parkları ile Aydın Erten Rekreasyon Alanı’ndaki tabelalar yenilendiğini belirten yetkililer, kısa sürede eskimiş tüm tabelaların yerine yenilerinin takılacağını söyledi.