İstanbul, 28 Nisan () - Dubai merkezli Gulf News gazetesine konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy Arap turistleri Türkiye'ye davet etti: “Tarihi, medeniyeti, doğallığı ve lezzeti Türkiye'de yeniden keşfedin."

Türkiye'nin, "deniz, kum, güneş" üçlemesinin yanısıra tarihi ve doğal güzelleri barındırması Körfez ülkelerinin de ilgisini çekiyor. Özellikle dizi filmlerle birlikte Türkiye'ye ilgi duyan Körfez ülkeleri vatandaşları, son yıllarda Türkiye'ye ziyaretlerini de artırdı.

Dizi filmlerin Arap dünyasının ilgisini Türkiye'ye yönelttiği belirtilen TÜRSAB kaynaklarına göre, 2014'te Türkiye'ye 41.4 milyon turist geldi ve 34.3 milyar dolar harcama yaptı. Türkiye, turist başına 828 dolar döviz girişi elde etti.

Global Cannection'ın, Dubai merkezli Gulf News gazetesine hazırladığı turizm ekinde Körfez ülkeleri vatandaşlarına seslenen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Tarihi, medeniyeti, doğallığı ve lezzeti Türkiye'de yeniden keşfedin" diye konuştu.

Türkiye'nin defalarca gelen biri için dahi keşfedilecek çok şey barındırdığına dikkat çeken Ulusoy, "Bir yanda dünyanın keşfedilen en eski yerleşim merkezlerine, diğer yanda en yeni ve güzel tesislerde benzeri olmayan bir hizmet kalitesine sahibiz. Bir yanda üç imparatorluğa başkentlik etmiş İstanbul, diğer yanda 'Peygamberler Diyarı' Şanlıurfa. Hem şifa kaynağı kaplıcaları ile Bursa ve Yalova’ya, hem doğa harikası Trabzon ve Rize Yaylaları’na sahibiz. Körfez ülkelerinden dostlarıma çağrım, gelin ve hepsini yakından görün. Tarihi, medeniyeti, doğallığı ve lezzeti Türkiye’de yeniden keşfedin" dedi.

Shopping Fest'e davet

Alışveriş yapmak isteyen Körfez ülkeleri vatandaşlara Kapalıçarşı'nın tarihi ve otantik yapısıyla olağanüstü bir seçenek sunduğunu kaydeden Ulusoy, İstanbul’un dört bir yanına yayılan sayıları 100’ü aşan alışveriş merkezlerine de dikkat çekti.

Ulusoy, "Dostlarımıza alışveriş için Shopping Fest dönemini öneririm. 6-28 Haziran arasındaki İstanbul Shopping Fest ve 29 Ağustos - 14 Eylül arasındaki Ankara Shopping Fest, dünyaca ünlü markaların çok ciddi indirimlerle tüketicilerin beğenisine sunulduğu dönemler" diye konuştu.

Araplar'dan sonra Ruslar'a da çağrı

Global Connection'ın Gulf News'te 4 Mayıs'ta yayınlanacak ekinde ayrıca, Osmanlı'da padişah ve ailesinin yakın mesafelerde gezi amaçlı kullandıkları saltanat kayıkları replikalarına da verildi. Turizmle ilgili birçok konunun enine boyuna incelendiği ekte ayrıca Osmanlı mutfağı anlatılarak bu zenginliğin de keşfedilmeye değer olduğu belirtildi.  Global Connection, 19 Mayıs'ta da Pravda gazetesinde Rus turistlere yönelik olarak Türkiye'ye anlatan bir ek yayınlayacak.

(FOTOĞRAFLI)