Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, Mbilla’nın hedefinin Süper Lig olduğunu ama olmazsa PTT 1. Lig’de önce Samsunspor ile görüşeceğini söyledi.
Geçen günlerde PTT Play-off final maçında seri penaltılar sonucu Antalyaspor’a yenilerek Süper Lig’in kapısından dönen Samsunspor, gelecek sezon hazırlıklarına önümüzdeki hafta içerisinde başlayacak.
2015-2016 sezonu için Samsunspor Başkanı Erkut Tutu ve yönetim kurulu üyelerinin sürekli toplantı halinde olduklarını ve önümüzdeki hafta içerisinde de bir yol haritası çıkaracaklarını belirten Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, “Çünkü önümüzde bekleyen ciddi sıkıntılar var. Bunların çözümü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar netleştikten sonra bizim yol haritamız hazır. Zaten sezon içerisinde de başkanımızın talimatıyla gelecek dönem ile ilgili çalışmalara başlamıştık. Gerek iç transfer, gerekse dış transferle ilgili çalışmalara başlamıştık. Bu çalışmalarımız devamda ediyor. Yönetim ve başkanımızın önümüzdeki hafta alacağı karar ile ilgili bunları hayata geçireceğiz ama son talimat başkandan bekliyoruz. Neler yapacağımız ile ilgili önümüzdeki hafta netleşecek” dedi.
Hafta içerisinde transfer çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Zeren, “Önümüzdeki hafta iç transferde devam edeceğimiz oyuncularla ilgili görüşmelerimiz olacak. Transfer edeceğimiz yabancı oyuncularla temasımız olacak. Yine yurt içinden transferini düşündüğümüz Türk oyuncularımız ile temasa geçeceğiz. Bunların hepsinin planı ve programı hazır ama son karar başkan ve yönetimimizde olacak. Bunların kararından sonra programlarımızı hayata geçireceğiz. Şuan için beklemedeyiz” diye konuştu.
MBİLLA’NIN HEDEFİ SÜPER LİG
Mbilla’nın Süper Lig’de oynamayı çok istediğini belirten Zeren, “Mbilla’yı başkanımız ülkesine yolcu etti. Mbilla burada çok mutlu. Zaten Mbilla burada mutlu ve huzurlu olduğu için başarılı bir sezon geçirdi. Samsunspor ile Süper Lig arzusu vardı. Samsunspor’da Süper Lig’i oynamayı çok istiyordu. O bu sene olmadı. Süper Lig’den bir teklif geldiğinde anlaşabilirse, Mbilla Süper Lig’de oynamayı istiyor. O bunun en doğal hakkı, bu bizi de çok mutlu eder. Bizim kulübümüzden Süper Lig’e transfer olan oyuncumuz bizi de mutlu eder. Ama PTT 1. Lig’de kaldığı takdirde anlaşacağı birinci kulüp Samsunspor olacaktır. Mbilla’yı isteyen birçok kulüp var. Haberleri hem bize hem de kendisine geliyor. Ama şu anda Mbilla hiç kimseyle şu aşamada görüşmüyor. Zaten Mbilla şu anda ülkesine gitti. 15-20 gün ülkesinde tatil yaptıktan sonra her şey daha da netleşecek. Mbilla’yı tabii ki biz kadromuzda görmek isteriz. Mbilla’nın hedefi Süper Lig ama olmazsa PTT 1. Lig’de önce bizlerle görüşecek. Ofoedu ve İvanov’un sözleşmesi devam ediyor ve onlarla ilgili bir sıkıntı yok” şeklinde konuştu.