Yunusemre Belediyesi ve KOSGEB iş birliği ile gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan kadın girişimcilerden Şennur Gencur, işyerini açtı. Açılışa Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de katıldı.
Kadın girişimcileri desteklemek ve işsizlik sorununu azaltmak amacıyla Yunusemre Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle başlatılan uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak sertifikasını eline alan Şennur Gencur, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin de katıldığı törenle iş yerinin açılışını gerçekleştirdi. “TOYS HOUSE” isimli iş yerinin açılışına Başkan Çerçi’nin yanı sıra başkan yardımcıları Kılıç Kaya ve Şule Uygur da katıldı. Açılışta konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, istihdamı arttırmak ve şehrin ekonomisine fayda sağlamak amacı ile çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Kadın girişimcileri kendi işyerlerinin sahibi olmaları için yapılan bir projenin meyvesini vermesinden dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Çerçi, “Belediyemiz ve KOSGEB’in projeleri devam edecek. Bugün burada ilk kadın girişimcimiz olan Şennur Gencur’un iş yerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu sayılar daha da artar biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” dedi.
KOSGEB desteği ile iş yerini açan Şennur Gencur ise tüm kadınların bu kurslardan yararlanmalarını ve kendi işyerlerinin sahibi olmalarını diledi. Gencur, Yunusemre Belediyesi’ne başlatmış olduğu projeden ve kadınlara yönelik yapmış oldukları pozitif ayrımcılıktan dolayı teşekkür etti.