Bilecik 1. Amatör Lig’in 18. haftasında Osmaneli Gençlerbirliğispor ile Bilecikspor arasında oynanan futbol müsabakasının son düğünün ardından ortalık savaş alanına döndü.
Osmaneli İlçe Stadı’nda Osmaneli Gençlerbirliğispor ile Bilecikspor arasında oynanan futbol müsabakasının son düğünün ardından ortalık savaş alanına dönerken, Osmaneli taraftarları tarafından taşlanan Bilecikspor taraftarları ve oyuncuları, stattan bir buçuk saat sonra çıkabildi. Osmaneli Gençlerbirliğispor’un, maçın 90. dakikasında bulduğu golü faul gerekçesiyle iptal eden maçın orta hakemi Barkın Kara’ya, Osmaneli Gençlerbirliğispor oyuncuları ile taraftarları büyük tepki gösterdi. Maçın orta hakemi Barkın Kara’nın bitiş düğünün çalmasının ardından son dakikada golü verilmeyen Osmaneli Gençlerbirliğispor’lu oyuncular birden hakem üçlüsünün üzerine yürüdü. Bunu fırsat bilen taraftarlar ise, tel örgülerden atlayarak maçın orta hakemine saldırmaya çalıştı. Güvenlik güçlerinin araya girmesinin ardından hakem yaklaşık 15 dakika sonra soyunma odasına girebildi.
TAŞLI SALDIRI YAPILDI
Geçtiğimiz ay 1308 Osmaneli Belediyespor ve Bilecikspor karşılaşması sonrası da 2 kişi yaralanmıştı. Bu olayları emsal gösteren İlçe Güvenlik Kurulu bu maç için stadın güvenlik önlemleri bakımından eksiklikleri olduğu için rakip takım taraftarının maça gelmemesini istemişti. Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, alınan kararın doğru olduğunu ancak gelecek taraftarının güvenliği için tedbirler alınacağı belirtmişti. Maça gelen yaklaşık 40 kişilik taraftar, stadın yanında bulunan Osmaneli Belediyesi’ne ait itfaiyenin bahçesine alındı. Maç sonunda itfaiyenin bahçesinde bulunan taraftar grubuna taşlı saldırı yapan Osmaneli Gençlerbirliğispor taraftarlarına emniyet güçleri engel olmadı. Emniyet yetkilileri, çareyi taraftarlarla stat arasında bulunan tel örgüyü keserek taraftarları saha içine almakta buldu. Ardından Osmaneli Gençlerbirliğispor taraftarları tekrar stada dönerek bu sefer taşlamayı stadın tribünlerinden yaptı. Atılan taşları geri iade eden Bilecikspor’lu taraftarları ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’ya ’Bir avuç taraftarımıza sahip çıkamadınız’ diye sitemde bulundu. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, olaylar sırasında Bileciksporlu taraftarların güvenliği için elinden gelen bütün imkanları seferber etti.
Yaşanan olaylar sonra Bilecikspor’lu oyuncular ve taraftarlar yaklaşık bir buçuk saat sonra stattan ayrılabildi. Öte yandan, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, bu olaylar sebebiyle hafta içi taraftar gelmemesi kararını aldıklarını belirtti.