Beylikdüzü’nde bir binada çıkan yangında eşi ve kızını kaybeden Vedat Bekar, gözyaşları içinde yaşadığı acıyı anlattı. Olay sırasında evde olmadığını belirten yaşlı adam, “Çok kötü kadermiş, iki canım gitti” dedi.
Beylikdüzü’nde 17 katlı binada çıkan yangında eşi 61 yaşındaki Emine Bekar ve 35 yaşındaki kızı Betül Bekar’ı kaybeden Vedat Bekar, yaşadıklarını anlatarak gözyaşlarına boğuldu. Çıkan yangında ihmalin olduğunu belirten Bekar, site sakinlerinden şikayetçi olacağını söyledi.
YAŞLI ADAM, KAYBETTİĞİ AİLESİ İÇİN AĞLADI
Yangında eşini ve kızını kaybeden Vedat Bekar, olayla ilgili bilgi vererek, “Ben de akşam kalp krizi geçirdim. 6’ncı kadar eşim can havliyle inmiş. Kızım da inmiş. 6’ncı kattan kendilerini salmışlar. Yanmayalım diye o fikre sahip olmuşlar. Çünkü çok büyük yangınlar oluyor, insanlar ölüyor. Demek ki kızım onu düşündü. 6’ncı kata kadar iniyorsun niye kimse kurtarmadı. 150 kişi apartmanda oturuyor, niye müdahale edilmiyor? Ben buna anlam veremiyorum” dedi.
“SİTEDEN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM”
Site sakinlerinden şikayetçi olacağını belirten acılı adam, “Evde yoktum. Çok kötü kadermiş. Bütün siteden şikayetçi olacağım. Çünkü çok eksik var hakkımı arayacağım. Hortum yok, yangın tüpü yok. Niye şikayetçi olmayayım, iki tane canım gitmiş , canımdan can kopuyor kolay mı?” diye konuştu.
ÇIKAN YANGINDA ANNE KIZ HAYATINI KAYBETTİ
Apartmanda meydana gelen yangında iddiaya göre yoğun dumanla birlikte panikleyen 61 yaşındaki anne Emine Bekar ile 35 yaşındaki kızı Betül Bekar, can havliyle binayı terk etmek istediler. Anne 17. kattan 6. kata kadar inmeyi başardı. Ancak daha fazla ilerleyemeyeceğini anlayan Emine Bekar, binanın dış cepheye bakan havalandırma binasından kendisini boşluğa bıraktı. Hemen ardından binayı terk etmeye çalışan kızı Betül Bekar ise bina şebekesi içerisinde elektrik akımına kapılarak ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan Bekar tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.