Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.
Yeni yönetimi tebrik ederek başarılar dileyen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu’nun şehirde genç girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesine ve girişimcilik kültürünün gençler arasında yaygınlaşmasına öncülük ettiğini belirtti.
Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınması, sürdürülebilir rekabet gücüne ulaşması için yüksek girişimci ruha sahip daha çok kişiye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Konukoğlu, nüfusumuzun dinamik gücünü oluşturan gençlerin iş hayatında daha fazla yer almasının önemine işaret etti.
Bugünün genç girişimcilerinin yarının yöneticilerini olacağını ifade eden Konukoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyelerine hitaben, şöyle konuştu:
‘’Genç, dinamik bir yapıya sahipsiniz. Birlikten güç doğar, kendi içinizde birlik olun. Kendinizi sürekli geliştirin. Öğrenmenin ne yaşı ne zamanı var. Gelecekte bu koltuklarda sizler oturacaksınız, bu şehrin sözünü söylemek size düşecek. Ortak iş yapma kültürünü geliştirmeye odaklanın. Bu konuda eğitimler alın. İlerisi için daha büyük iş yapma kültürünü birlikte öğrenin.’’
Yeni dönemde yapacakları çalışmalardan bahseden İbrahim Yetkinşekerci de üyelerinin gelişimini sağlamak için çeşitli eğitim programları düzenleyeceklerini, ayrıca üniversiteler ile birlikte öğrenci ve genç girişimcilere yönelik proje yarışmaları yapacaklarını söyledi.
Gidilen seçimde, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu yönetiminin yüzde 80’ininin yenilendiğini bildiren Yetkinşekerci, ‘’Taze kan ile yönetimde yer aldık. Vizyonumuzu daha ileriye taşıyacağız. Çalışma grupları oluşturacağımız ve 186 üyemiz ile çalışıp daha güçlü olacağız.’’