Emniyet Teşkilatının 170’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Samsun Emniyet Müdürlüğü Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde (AVM) pasta kesti.
Piazza AVM’nin buz pistinde gerçekleşen pasta kesimine Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve polis memurları katıldı.
Pasta kesimi öncesi Vali Şahin, Emniyet Müdürlüğü kendi yaptığı çalışmaları anlatan stantları gezdi. Ardından buz pistinde 170. yıl pastası kesildi. Pasta kesimi sonrası konuşan İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Teşkilatım adına 170. yılı kutlamaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah nice 170. yılları Türkiye Cumhuriyeti kutlar. Temel görevimiz devletin güvenliğidir. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” dedi.
10 Nisan’ın çok önemli bir tarih olduğunu ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Biz de yarın için özellikle Cumhuriyet Meydanı’nda akşama kadar etkinlikler vardı. Ama havanın yağışlı olması nedeniyle etkinliklerin bir kısmını Emniyet Müdürümüz Vedat Yavuz iptal etti. Emniyet teşkilatı bizim için gurur kaynağı. Emniyet 170. kuruluş yıl dönümünü kutluyor ama aynı zamanda çok genç bir kuruluş. Bütün toplumunu benimsemiş durumda, çok iyi çalışıyor, kendini yeniledi, özellikle eğitim düzeyleri arttı. Geçmiş dönemden bugüne bakıldığında teşkilatın kat ettiği mesafe Amerika’dan ve Avrupa’dan hiç aşağı değil. Bunun için de biz teşkilatımızla gurur duyuyoruz. Özellikle suç ve suçlu konusunda çok ciddi mesafe aldılar. Son yıllarda artan sentetik uyuşturucu konusunda da Samsun Emniyet Müdürlüğümüz çok başarılı operasyonlara imza attı” diye konuştu.
Ardından Vali Şahin, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kendi yaptıkları resim sergisini gezdi. Sergide 25 adet yağlı boya ve 25 adet kara kalem olmak üzere toplam 50 adet resim, Piazza AVM müşterilerinin beğenisine sunuldu.