AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversite senatosunun, Yabancı Diller Yüksekokulu kurulması kararı aldığını ve gerekli girişimlerin başlatıldığını bildirdi.

Prof. Dr. Orbay, yaptığı açıklamada, Amasya Üniversitesi bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokulu'nun kurulmasının birçok nedenden dolayı zorunluluk haline geldiğini belirtti.

Üniversitenin yabancı dil eğitim politikalarının oluşturulması, öğrenci, öğretim elemanı, idari personel ve Amasya halkının yabancı dil eğitimi ihtiyaçlarının giderilmesi, gerekli programların, derslerin ve kursların yürütülebilmesi için aktif çalışacak bir kurum olarak Yabancı Diller Yüksekokulu'na ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Orbay, şunları söyledi:

"Yabancı dil derslerinin tek merkezden, Yabancı Diller Yüksekokulu'ndan yürütülebilmesi daha etkin ve verimli sürdürülebilir dil eğitimi yapılması açısından faydalı olacaktır. Bu yüksekokul çatısı altında ortak laboratuvar, kütüphane, doğal konuşmacı akademisyenlerle konuşma saatleri daha etkin kılınabilecektir. Uluslararası yabancı dilde bilimsel yayın faaliyetlerinin desteklenmesi, uluslararası bazı bilimsel ve sosyal projelerin yürütülebilmesi için yabancı diller yüksekokulunun kurulması gerekmektedir."