Erzurum Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda Uzundere’de 21-25 Ocak 2015 tarihleri arasında "Uluslararası Buz ve Kış Tırmanışı" organizasyonu gerçekleştirilecek.
Türkiye ’de ilk kez yapılacak olan uluslararası organizasyonu, Dünya Dağcılık Federasyonu (UIAA) resmi web sayfasında duyurdu. Bölgede yapılacak festivali Buz Tırmanış Gençlik Komisyonu da takvimine aldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık Antrenörü Çetin Bayram’ın koordinatörlüğünde yürütülen festivale, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Fransa, İtalya, Rusya, Nepal, İsviçre, Portekiz, Polonya, Slovakya, İspanya, Romanya, Kırgızistan, Azerbaycan, İran ve Nahcivan’dan dünyanın önemli tırmanıcılarının katılması bekleniyor.
Bayram, Uzundere’de yapılacak olan buz tırmanışı festivaline uluslararası basının göstermiş olduğu ilgiden memnun olduğunu belirterek, ev sahibi oldukları organizasyon için hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.
Festival öncesinde bugün deneme tırmanışları gerçekleştirildi. Türkiye’nin en büyük donmuş şelalesine bugün ilk çıkış ünlü dağcılar Tunç Fındık ve AnılŞarkoğlu tarafından yapıldı.