Genç yaşta hayatını kaybeden piyanist ve müzikolog Vedat Kosal’ın anısını yaşatmak ve genç piyanistleri teşvik etmek amacıyla Aroma A.Ş.’nin sponsorluğunda 1. Ulusal Vedat Kosal Piyano Yarışması düzenlendi.
1. Ulusal Vedat Kosal Piyano Yarışması, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, YTÜ Vedat Kosal Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirildi. Yarışmada 1’incilik ödülünü Can Bağdar Bilen, 2’ncilik ödülünü Cem Esen, 3’üncülük ve Cemal Reşit Rey ödüllerini Ceren Su Şahin, Girgin Özel Ödülü’nü Malik Halçe ve Verda Erman Özel Ödülü’nü Başak Merev kazandı. Törende Aroma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk, dereceye giren yarışmacılara ödüllerini verdi.
Türkiye’nin ilk meyve suyu firmalarından olan Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş., 1968 yılında Bursa’nın Gürsu ilçesinde kuruldu. Türkiye’nin önde gelen meyve suyu dolum tesislerinden biri olan Aroma, geniş bir ürün yelpazesine sahip. Bursa entegre tesislerinde yarı mamul (meyve konsantresi ve püresi) ve mamul üretimi yapan firma, 2004 yılından beri Aroma Ömer Duruk Doğal Kaynak Suyu markası ile su piyasasında da yer alıyor. Aroma, meyve suyu ile nektarlarını Aroma ve Meyöz, meyveli içeceklerini Aroma Tropical, gazlı ve doğal mineralli gazlı içeceklerini Aroma, Ice Tea ürünlerini de Aroma ve Meyöz markalarıyla piyasaya sunuyor. Dünya markası olmayı hedefleyen Aroma, birçok ülkeye ihracat yapıyor.