Almanya’nın Berlin kentinde yaşayan Adıyamanlı Şair Nergiz Karakuş ikinci şiir kitabı olan Narin Orkide’yi yayınladı. Gaziantep’in Kültür Elçisi Ahmet Ümit’in de takdirini toplayan Nergiz Karakuş en büyük tutkusunun şiir yazmak olduğunu söyledi.
2000 yılından bu yana Almanya’nın Başkenti Berlin’de yaşayan Adıyamanlı Şair Nergiz Karakuş, Potsdam şehrindeki, BBW für Medizin und Soziales“ yüksek meslek okulunda 2013 yılında eğitimini tamamladı. Burada eğitmen olarak çalışan Nergiz Karakuş, 2014 yılında da kendi eğitmenlik dalında çocukların dil gelişimi konusunda uzmanlık eğitimini tamamladı. Şiir yazmaya çocuk yaşlarda başlayan Nergiz Karakuş, Berlin Spandau Semti’nin, ’Edebiyat ve Şiir Atölyesi’nde Alman şair arkadaşları ile de çalışmalarını sürdürüyor, festivaller de Spandau’yu temsil ediyor. "Dichter der Großstadt" adlı 2011 Geleneksel Berlin Şiirleri Festivali’nde proje yönetmeni Prof. Dr. Michael Speier’in katkıları ile Spandau’yu temsil eden Nergiz Karakuş’un şiiri, "be.bra Verlag" tarafından yayınlanan "Das Große Berlin-Gedicht" isimli şiir kitabında da yer aldı. Bir kız çocuğu annesi olan Nergiz Karakuş’un ilk şiir kitabı "Kadının Çığlığı" 2010 yılında ve ikinci şiir kitabı "Narin Orkide" de 2014 yılında Ürün Yayınları (Ankara) tarafından yayınlandı. Şiir ve edebiyat adına düzenlenen etkinliklere de destek veren Nergiz Karakuş ayrıca, Berlin’de 18 yıldan beri iki dilde yayınlanan Merhaba Dergisi’nde editör olarak kültür redaksiyonunda görev yapıyor.
Ünlü yazar Ahmet Ümit, Berlin Kitap Fuarı ziyaretinde tanıştığı Nergiz Karakuş’un yeni yayınlanan şiir kitabını beğendiğini belirterek “Dünyanın değişik yerlerinde Türk yazar ve şairlerle karşılaşmak çok güzel bir duygu. Şair Nergiz Karakuş’un son yayınlanan şiir kitabını okudum. Önümüzdeki dönemlerde bu kitapların farklı dillerde de yayınlanacağını öğrendim. Edebiyatçılarımızın yurt dışında elde ettiği başarıların sürekliliğini diliyorum” dedi.
Hedefinin Ahmet Ümit ve diğer Türk yazarlar gibi uluslar arası arenada tanınan bir yazar olmak olduğunu ifade eden Nergiz Karakuş, önümüzdeki dönemlerde yeni çalışmalar yapacağını belirterek, Türkiye’den yapılan şiir dinleti tekliflerini değerlendireceğini ve önümüzdeki süreçte Türkiye’nin birçok ilinde şairlerle buluşma gecelerine katılacağını da sözlerine ekledi.