Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu (MYO) 2014-2015 mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.
Fotoğraf ve resim sergisinin açılışının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul birincisi Yunus Emre Özdemir’in ardından Ahlat MYO Müdürü Harun Koçak bir konuşma yaptı. Koçak, okul ile ilgili çeşitli bilgiler sunduktan sonra konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Sevgili öğrencilerim, size son kez öğrencilerim diye hitap ediyorum. Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlamasını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Âdettendir, son olarak birkaç nasihat gerek. Bildiklerinizi tekrarlayacak değilim. Birkaç işaretim var; Hayat dersinize iyi hazırlanın. Bildiğini iyi anlatır insan bilmediğinde bocalar. Bilmek ise saygınlık getirir. İnsanlara, yaşlan ne olursa olsun saygı ile yaklaşın. Unutmayın ki sayılmanın ilk şartı saymaktır. Saygı ve sevgiyi sadece insana göstermekle kalmayın. Evrenin bir bütün olduğunu unutmayın. Kurtla kuşla omuz omuza, bulutlarla bir hizada kalın. Bu, Polyanna’ca bir sevgi olmasın. Saflıkta kalmayın. Her şeyin farkında olun ama iyi olmayı seçin. İnsanı insan yapan, kötü olmaya gücü olduğu halde iyi olmayı seçebilmesidir. İyi kalmak büyük mücadele gerektirir. Ama meleklerin İlâhisi de ancak bu çileli yolun sonunda duyulur. Okuyun, okumayı küçümsemeyin. Okumak ufuk açar. Düşünce gücünü geliştirir. Toplumları ileri taşıyacak hayaller birkaç öncü zihinde belirir önce. Onlar okumakla aydınlanmış zihinlerdir. Farklı fikirleriniz, farklı dünya görüşleriniz var, bunlar gelişecek de zaman içinde. Fakat uyarım şu ki neyi taşırsanız, efendi gibi taşıyın. Üslûbun fikirden önce geldiğini unutmayın. Bir de şunu unutmayın. İnsaniyet her şeyin üstündedir. İnsaniyetinizi diğer insanlara göstermekten geri kalmayın. Tahsil insanları diğer insanlara karşı insanca bir duygu ve anlayışa göre yoğurmadığı takdirde beyhudedir. Hiç unutmayın dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz; iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister, bunun için uğraşın. Göreceksiniz uzun dönemde kazanan hep siz olacaksınız. Ancak böylelikle düşündüğü gibi davranan, inandığı gibi yaşayan, içten, huzurlu, fark yaratan insanlar olursunuz. Çalışmaktan ve araştırarak doğruyu bulma çabasından hiç ama hiç vazgeçmeyin. Çevrenizde sizin gibi olmayan insanlara karşı sakin, sabırlı ve anlayışlı olun. Doğru bildiklerinizi onlarla paylaşmaktan çekinmeyin. Hoşgörülü, kendinize özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde de payınız olsun."
BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli ise, 2 yıl önce MYO’ya kayıt yaptıran öğrencileri mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, öğrencilere başarılarının devamını diledi.
Ardından Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu bir konuşma yaptı. Tekbıyıkoğlu konuşmasında: “Bugün burada 2 yıl önce start verilen maratonun bitişini yapmak için bir araya geldik. 2 yıl boyunca burada ağırladığımız evlatlarımızı uğurlamak ve hak ettikleri diplomaları almaları için bir araya geldik. Buraya herkes öğrenci olarak geldi fakat buradan birere maliyeci, turizmci, bilgisayar programcısı, takı tasarımcı gibi sıfatlarla ayrılıyorsunuz. Hepinize bu sıfatlar ananızın ak sütü gibi helal olsun. Belki bir kısmınız öğretim hayatına devam edecek ama bazılarınız ise iş dünyasında yer bulmaya çalışacak. Hangi işi yaparsanız yapın o işi en iyi şekilde yapmaya çalışın. Dünyada ki o işin gelişmelerini takip etmeye çalışın. Kendinizi daima taze tutun. Hiçbir iş önemsiz değildir. Hepimiz işlerimizi en profesyonel şekilde yapmaya gayret emeliyiz. Geriye dönüp baktığınızda Ahlat’ta geçen günlerinizin sizin geçmişinizde ki en güzel günler olduğunu göreceksiniz. Bunun iki sebebi var. Birincisi, öğrencilikte ki parasızlığa rağmen, anne-baba sevgisi mahrumiyetine rağmen, arkadaşlarınız ve öğretmenlerinizle yaşadığını muhabbetler size o günleri hep güzel olarak hatırlatacaktır. İkinci sebep ise sizler çok özel bir yerde öğrencilik yaptınız. Ahlat Milli Kültürümü ve tarihimiz açısından çok önemli bir yer. Çok özel bir yerde öğrencilik yaptınız ve bundan dolayı oldukça şanslısınız. Buradan ayrıldığını zaman inanıyorum ki, hepiniz birer Ahlat neferi olarak en az bizim kadar ilçemizin tanıtımına gayret saf edeceksiniz. Sizleri bu durumu getirmede emeği olan herkese şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere anı belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Kep atma töreninin ardından kokteyl verildi. Düzenlenen mezuniyet töreni müzik eğlence programı ile devam etti.