CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile birlikte parlamentoda düzenlediği basın toplantısında fındık fiyatlarına dikkat çekerek, 8 milyon kişinin geçim kaynağı olan fındık fiyatlarının yerlerde süründüğünü söyledi.



'DEVLET FINDIĞA SAHİP ÇIKSIN'


Fındık fiyatlarına yönelik hükümeti eleştiren Seyit Torun, “Fındık maalesef bir oyuna kurban gitmektedir. Avrupa'daki bir iki alıcı, Türkiye'deki uzantılarıyla rekabeti engelleyerek tekelci anlayışla fındık fiyatlarını düşürmektedir ve üreticiler mağdur olmaktadır. Fındık gerçek değerini bulamadığı için üreticiler şu an borç içinde. Devletin fındığımıza sahip çıkması lazım. Hükümet bu konuda duyarsız kalmaktadır" dedi.

Fındık kanununun çıkarılması, doğrudan gelir desteğinin devamlı hale getirilmesi, taban fiyat uygulaması, fındık borsası kurulması, dikim alanlarının sınırlandırılması, fındığın sanayi ürünü kategorisine alınması ve milli ürün ilan edilmesi gerektiğinin altını çizen Torun, “Hiç değilse 2016 yılını kazanalım. Yeni sezon için şimdiden çalışma yapalım. Yaraları saralım ve fındık gerçek değerini bulsun" diye konuştu.