Yeni Mesaj Gazetesi, Kilis’in Musabeyli İlçesine bağlı Topallar Köyü’nde Ehl-i Beyt paneli tertip etti.
Panele konuşmacı olarak BTP Kilis İl Başkanı Alaaddin Özkar ve Araştırmacı-yazar Adil Türköz katılırken, yapılan konuşmalarda günümüz dünyasının iç karartıcı hali de gözler önüne serilerek, çözüm yolları anlatıldı. Haksız yere bir insanı öldüren kişinin ebediyen cehennemlik olduğunu Hz. Muhammed Mustafa’nın hadislerinde önemle vurguladığı hatırlatılırken, İslam dünyasını hedef alan bu tür fitne ve savaşların, Müslümanlar arasında mezhep savaşları çıkarma amacında olduğu dile getirildi.
Bütün bunların aslında tevhidin ve İslam’ın merkezi olan Ehl-i Beyt’ten insanların uzaklaşması ve yanlış akımlara kapılması ile meydana geldiği, Nakşibendilik denilen akımın da insanları Hz. Peygamber ve O’nun mübarek soyundan uzaklaştırmak için ortaya atılan bidat bir akım olduğu söylendi.
Panele konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-yazar Adil Türköz ise, AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana ortaya koyduğu yanlış icraatları tek tek açıklayarak, bu tür politikalardan hep Müslümanların zarar gördüğünün çok açık bir şekilde ortada olduğunu söyledi.
Türköz konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“Irak, Afganistan ve Suriye işgalleri bu proje kapsamında büyük İsrail devletini kurmak için ortaya koyulmuş işgallerden birkaçıdır sadece. Suriye’de neler yaşandığını yakından görüyoruz. Dünya basınında Türkiye’nin terör örgütlerine silah ve lojistik destek verdiği gündeme taşındı. Orada yaralanan teröristler Türkiye’de tedavi gördüler. Önce Esad ile kol kola gezdiler, sonra en büyük düşmanı kesildiler. Oysa Suriyelilerin Esad’ dan yana hiçbir şikayetleri yoktu. Şekerden, mazota kadar her şeyin ucuz olduğunu, refah içerisinde yaşadıklarını şimdi Türkiye’de mülteci olan Suriyeliler söylüyor. Bu nasıl zalim bir Esad ki, halkı ondan memnun. Bütün bunlar dışa bağımlı siyasetin neticesinde meydana gelen olaylardır ki, herkesin bu yanlışları görmesi gerekir.”
"İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt" konulu panelde konuşan Alaaddin Özkar, ahir zamanda deccalların çıkacağını ve insana doğruyu yanlış, yanlışı doğru olarak göstereceğini ifade ederek, “Bugün yaşadıklarımız da budur. Şu an büyük bir fitnenin içindeyiz. Bugünün fitnesini de herkes sezemez. Bu nedenle ileriyi gören liderlerin peşinden gitmemiz şarttır. Ne yazık ki Türkiye bu konuda bir hayli zaman kaybetti” diye konuştu.
AK Parti’nin kendi zenginini ürettiği, vatandaşın ise eskisinden daha fazla faiz ve borç içinde olduğu tespitinde bulunan Özkar, “Batı için önemli olan herkesin kendisine bağlı olmasıdır. O ülkenin nasıl yönetildiği önemli değildir. Kıbrıs Savaşı’nda bize petrol veren, halkına petrol geliri bağlayan Kaddafi’nin ülkesinde, Batı’nın çıkarlarına ters düşüldüğü için kargaşa çıktı. Şimdi bir zamanlar halkın olan kaynaklar, Fransa’nın, İtalya’nın oldu. Biz Türk Milleti olarak vatanımıza bağlıyızdır. Toprağımıza bu kadar düşkün isek, neden yeraltı kaynaklarımız yabancılara satılırken sesimizi çıkarmıyoruz? Vatan sevgisi imandandır, vatan olmazsa hiçbir şeyiniz olmaz. Bugün Suriye’ye olanlar yarın bizim başımıza gelebilir. Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Haydar Baş, “Hepimiz biriz” diyor. Kürdü, Türk’ü, Alevisi, Sünnisi insanımızın karnını doyurup cebine para koyacak tek çare Milli Ekonomi Modelidir, bugün Türkiye’nin ve insanımızın yaşadığı ekonomik sıkıntılarının tek anahtarıdır” dedi.