Seyhan Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı.
Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Başkan Zeydan Karalar, eşi Nuray Karalar ile birlikte katıldı. Etkinlikler öncesi Başkan Karalar eşi ile birlikte Cansu Çelikol ve Adana Ressamlar Derneği’nin düzenlediği ’Kadın’ temalı karma resim sergilerini gezdi.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yapılan istatistiklerde 2002 yılından günümüze gelene kadar kadının sosyal yaşamdan uzaklaştığını bunun ise bir tesadüf olmadığını söyledi. Karalar, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlamı çok büyük. Gelinen süreçte ülkemizin kalkınmasında büyük emeği olan, aydınlık yüzümüz kadınlarımız sosyal yaşantıdan uzaklaştırılmak isteniyor. Yapılan istatistikilerde 2002 yılında bu yana kadın yönetici sayısında hızlı bir azalış var. Bu bir tesadüf değildir" dedi.
Kadına uygulanan şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çeken Karalar, "Hangi ülkede kadına değer veriliyorsa o ülke ileri ülkedir. Hangi ülkede kadına değer verilmiyorsa, şiddet varsa o ülke geri kalmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara seçme seçilme hakkı vererek bu işe başladı. Aslında burada kadına sadece oy verme ve seçilme hakkı verilmiyor. Kadına sosyal hayatta, siyasi hayatta, var olma hakkı veriyor. Ne yazık ki gelinen süreçte kadına şiddet yüzde 1400 artmıştır" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Çokfonik Polifonik Koro etkinliğe katılanlara unutulmaz bir konser verdi. Daha sonra ise sahneye aile içi şiddeti konu alan "Vizontele Ailesi" adlı oyun sergilendi.