Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Erdoğan düşüncelerin, görüşlerin ve haberlerin kamuoyuna ulaştırılmasının demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesi açısından önemli olduğunu, halkla yönetim birimleri arasında bir köprü görevi yaparak kamuoyunun haber alma özgürlüğünü yaşamasında önemli bir araç olan yazılı ve görsel medya, yaşanan sorunların ve aksaklıkların giderilmesinde büyük rol oynadığını belirtti.
Türk basını, ulusal ve yerel düzeyde, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da memnuniyet verici bir gelişme gösterdiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:
“Hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün daha da artan basın kuruluşları kişilerin her türlü sorunları dile getirmelerine ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini duyurmalarına da imkan tanımaktadır.
Güçlü ve özgür basın, demokrasinin gelişmesine ve özgürlüklerin genişlemesine katkı sağlayacaktır. Yaklaşık bir asır önce ülkemizde kaldırılan sansürle basın ve özgür düşünce gelişme imkanı bulmuştur.
Bugün gelinen noktada basın özgürlüğü ve bunun sonucu olarak açık toplum olma bakımından çağdaş dünyayla yarışır konumda bulunmaktayız. Bu önemli ve anlamlı günde Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümünü kutluyor, tüm basın çalışanlarına sağlık ve başarılar diliyorum.’’