Prof.Dr. Faruk Beşer’in kaleminden Hanımlara Özel İlmihal ve Hanımlara Özel Fetvalar adlı iki eser okuyucuyla yeniden buluştu.
Faruk Beşer, değinilmemiş konuları ele alması ve bunu yaparken fıkıh ekolündeki yeri yadsınamaz ilmi zenginliği ve dirayeti ile okuyuculara yön verme, yol gösterme amacı taşıyor.
Güncel sorulara cevap arayan okurlar için hazırlanan kitap Nûn Yayıncılık’tan Ocak 2015’te Prof.Dr. Faruk Beşer imzasıyla yeniden okuyucuyla buluştu.
Prof.Dr. Beşer, kitabı tanıtım yazısında şöyle diyor: “Toplumlara yön veren medeniyet algısını geçmişten miras kalan gelenekleri, adetleri bilhassa yüzyıllardır hayat bulmuş olan dini değerleri hayatın bir parçası kabul ederek ve bunların içinde yer alan doğru bildiğimiz yanlışları ortaya çıkarma adına yaşanan halin ilmi olması bakımından ilmihâlleri hayatımızın merkezine koymak durumundayız. Bu doğrultuda günümüz sorunlarına cevap mahiyetinde olan mevcut çalışma temiz ve duru bir kanalla sahih bir öğreti ile sizi zorlayan akıl karıştıran sorulara cevap olmaya geliyor.”