Keçiören Belediyesi personelinin güvenli bir ortamda çalışması için kurulan İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi, belediyenin ulaşım hizmetleri atölyelerini iş sağlığı ve güvenliği kuralları açısından denetimden geçirdi.
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nde bulunan torna, benzin motorları, oto elektrik ve döşeme atölyeleri başta olmak üzere toplam 12 atölyede, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun gerektirdiği koşulların sağlanıp sağlanamadığını kontrol etti.
ÇALIŞANLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ
Keçiören Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi’nin bu tarz denetimlere devam edeceğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bünyemizde yer alan birimimizi yaptığımız çalışmalarla daha da profesyonel hale getirdik. Hepimiz birer çalışanız. Bizler için iş verimi kadar çalışanlarımızın can güvenliği de çok önemli. Personelimizin güvenli bir ortamda çalışması için gerekli olan bütün tedbirleri alıyoruz. Çalışanlarımızın güvenli bir ortamda çalışması aynı zamanda iş verimliliğini de artıracak. Yerel Yönetimler olarak örnek bir çalışma uyguluyoruz” dedi.
Keçiören Belediyesi İşyeri Sağlık ve Güvenlik Biriminde 6 İş Güvenliği Uzmanı, 1 İşyeri Hekimi ve 2 sağlık personeli yer alıyor. Ayrıca belediye personeline düzenli aralıklarla temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile ergonomi ve yangından korunma başta olmak üzere bilgilendirici seminerler de veriliyor.