AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, gençlere yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu söyledi.
Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’le birlikte belediyeye bağlı Gençlik ve Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Ünüvar, öğrencilerle sohbet etti, onlara nasihatlarda bulundu. Ünüvar ve Öztürk, öğrencilere, belediye tarafından temin edilen üniversiteye hazırlık kitapları dağıttı.
Ünüvar, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, her şeyin başının eğitim, eğitimin başının da kitap olduğunu belirterek, "O yüzde kitabı baştacı etmek lazım. Kitabı baştacı yapan öğrenci başarılı olur, kitabı baştacı yapan öğretmen başarılı olur, kitabı baştacı yapan siyasetçi başarılı olur" dedi.
Eğitimin, ülkelerin kalkınmasında en önemli faktör olduğuna dikkat çeken Ünüvar, "Gelişmiş ülke ile gelişmemiş ülke arasındaki farkı belirleyen temel unsur eğitimdir. Daha eğitimli toplumlar, daha ileri giderler. O yüzden eğitime önem vermek lazım, eğitimi desteklemek lazım" diye konuştu.
Son yıllarda hayatımıza giren akıllı telefonlarla insanların dijital çağın esiri olmakla karşı karşıya kaldığını ifade eden Ünüvar, şunları söyledi:
"Akıllı telefonlarımıza ciddi ölçüde zaman harcıyoruz. Ama zamanımızın bir kısmını da kitaba harcamamız lazım. İleri toplumlar, en çok kitap okuyan toplumlardır. Eğitimli bir toplum olmak zorundayız. Bugün bu Gençlik ve Eğitim Merkezi’ne yapılan yatırım, sadece size yapılan yatırım değildir, ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Çünkü bu ülkeyi ileride sizler en güzel şekilde yöneteceksiniz."