Bayraklı Belediyesi’ne yapılan operasyonda, görevi kötüye kullandığı ve rüşvet iddialarıyla gözaltına alınan 10 kişiden 6’sı savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 4’ü mahkeme tarafından serbest bırakılırken, Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ve Derya Karadağlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında ifade vermek için adliyeye gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ifadesinin ardından açıklamalarda bulundu.
Adliyeye soruşturma kapsamında ifade vermeye gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, aralarında başkan yardımcısının ve birim müdürününde bulunduğu 6 kişinin serbest kalmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Olağanüstü bir dönemden geçtiklerini söyleyen Karadağ, “Şairin biri şunu söylemiş; Düşmesin bizimle yola, evinde ağlayanların gözyaşlarını boynunda ağır bir zincir gibi taşıyan. Bıraksın kendi yüreğinin kabuğunda yaşasın. Değerli arkadaşlarım demokrasi mücadelesini ölümüne vermemiz gerekiyor. Bu uğurda şehit olan devrimci kardeşlerimi saygıyla anıyorum” diyerek kendilerine destek vermek için adliye önüne akın eden vatandaşlara teşekkür etti.
Adliyeye sevk edilen 6 kişiden 4’ü nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılırken 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Nöbetçi Mahkeme Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ve Derya Karadağlı’yı adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, Temizlik İşleri Eski Müdürü Kenan Fidan, Hülya Karadağlı, Yüksel Çelik ve firma sahibi Recep Yalçın için ise serbest bırakma kararı verdi.