Avrupa Birliği (AB) Comenius Projesi çerçevesinde Konya’nın Beyşehir ilçesine gelen 7 ülkeden öğrenciler, gelecek kuşaklara hayallerini içeren mektuplar yazarak, Beyşehir Gölü’ne bıraktı.
Türkiye’den proje ortakları Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nin daveti üzerine Polonya, Litvanya, İngiltere, Hollanda, İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan’dan Beyşehir ilçesine gelen öğrenciler, ilçede bir süre önce hayata geçirilen “Geleceğe Mektup” projesine dahil olarak, geleceğe dair yazdıkları mektupları sızdırmaz bir kabın içerisine koyarak gezinti yatı üzerinden Beyşehir Gölü’ne bıraktı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk da geleceğe yazılan mektupların yer aldığı su sızdırmaz cam kavanozları yabancı öğretmen ve öğrencilerle beraber göle bıraktı.
Belediye Başkanı Murat Özaltun, geçen yıl başlattıkları “Geleceğe Mektup” projesine Beyşehir’e gelen yabancı öğrencileri de dahil ettiklerini belirterek, amaçlarının Beyşehir Gölü ve Beyşehir’in güzelliklerini yabancı ülke insanlarına daha iyi tanıtmak olduğunu söyledi. Öğrencilerin yazdığı mektuplardan 3’ünün sızdırmaz kapların içerisine konulmadan öğrenciler tarafından okunduğunu belirten Özaltun, mektuplarında daha temiz bir çevre ve savaşsız bir dünya istediklerini, kendilerinin de aynı düşünce içerisinde olduklarını aktardı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ise, Beyşehir Kaymakamlığı ve Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencileriyle beraber AB Comenius Projesi’nin son ayağında yabancı öğretmenler ile öğrencileri Beyşehir’de konuk ettiklerini söyledi. Proje kapsamında 18 öğretmen ve 15 yabancı öğrencinin Beyşehir’de çeşitli aktivitelere katıldıklarını, öğrencilerin Türk öğrencilerin evlerinde misafir edildiklerini belirten Konuk, “Tabi proje kapsamındaki amaçlarımız belli. Bu tür projeler ülkemizin tanıtılması ve kültürel etkinlikler adına çok önemli. İşte bu ziyaretlerinde kendi kültürümüzü de yabancı misafirlerimize tanıttık. Okul gezisi oldu, tarihi mekanlarımızı ziyaret ettiler, göl ve adalar gezisi düzenledik. Bundan sonra ise sırada Konya ve Nevşehir gezisi var” diye konuştu.
Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Emin Alkan, proje ortağı olan ülkelerin öğrencileri ile stres ve stresin öğrenciler üzerindeki sebeplerini araştırdıklarını ve bu konuda bir çalışma yürüttüklerini dile getirerek, “Bu konuda nasıl bir çözüm üretebiliriz, bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz” dedi.