Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 turunda sahasında ağırladığı Torku Konyaspor’u 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “İyi bir maç oynadık. Sonuna kadar kontrolü elimizde bulundurduk. Coşkulu bir oyunla kazandığımız için mutluyuz. Kupaya önem veriyoruz ve bu sene kazanmak istiyoruz” dedi.
Burak Yılmaz’ın kendileri için önemli bir oyuncu olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, Burak’ın oynadığı maçlarda takımın farklı bir formata büründüğünü ifade etti.
“RAKİPLERİMİZDEN DAHA İYİ OYNUYORUZ”
’Eskişehir’de beklediğimizin altında kaldığımız için kötü oynadık algısı oluştu’ diyen Hamzaoğlu, şöyle devam etti:
“Bursa maçında da kötü oynamadık. Sadece net pozisyonlara onlar girdi. Bizim hatalarımızdan kaynaklandı. Oyunun genelinde rakiplerimizden iyi oynuyoruz. Bunlar sonraki maçlarda da iyi oyun ve sonuçlarla devam edeceğiz."
Oyuncularının aralarında bir sıkıntı olmadığını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “İdmanlarda da birbirleriyle şakalaşıyorlar. Aralarında bir problem yok ve hepsinden memnunum.”
Oyuncularının yerini değiştirdiği için eleştiri aldığını dile getiren Hamzaoğlu, “Bu bizi ileri ki maçlarda daha çok rahatlatacak" şeklinde konuştu
TORKU KONYASPOR CEPHESİ
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise Galatasaray’ın vurduğu her topun gol olma yüzdesinin en yüksek olduğu maçların Konyaspor maçları olduğunu vurgulayarak, “İçerideki maçta da aynısı olmuştu. Maça damga vuran hakem hatası yoktu. 3 gün önce Balıkesir’de maç oynadık. Çok net penaltı ve kırmızı kart verilmedi. Bunlar hakem hatası diye düşündüm. Bugünkü maçta daha ilk dakikalarda topa yapılan bir müdahalenin ardından kartını gösterdi. Çok öteye gitmek istemiyorum ama verdiği kararlar niyetini belli ediyordu" dedi.