Bayrampaşa Belediyesi, isimleri aynı olan 114 cadde ve sokağın isminin değiştirilmesi için "Sokağına İsim Ver" projesi kapsamında vatandaşları oy kullanmaya davet etti. Vatandaşların önerdiği isimler arasında Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’ın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isimlerinin bulunması dikkat çekti.
Nüfus Hizmetleri Kanunu 11’inci 14’üncü maddelerine ilişkin düzenlenen yasada, belediye sınırları içerisinde aynı ad ve numaraya sahip cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi gerekiyor. Bu kanunun getirdiği zorunluluktan birçok belediye cadde ve sokaklarını belediye meclisinden alınan karar ile değiştirdi. Bayrampaşa Belediyesi ise aynı olan 114 cadde ve sokağın "Sokağına İsim Ver" projesi kapsamında vatandaşları sandık başına davet etti. Projede her haneden 18 yaşını doldurmuş bir kişi isim değişikliği için oy kullanabilecek. Kullanacağı oy pusulasında her sokak için belediyenin belirlediği üç adet isim bulunuyor. Ayrınca vatandaşlar eğer önerilen isimleri beğenmezlerse kendileri başka bir isim önerebiliyor. Önerilen isimler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’ın isimleri de yer alıyor.
"KÜLTÜRÜMÜZ SOKAK İSİMLERİ İLE YAŞATILSIN"
İsim değişikliğini belediyenin değil halkın yapmasının gerektiğini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, "Belediye olarak her sokağın isminin değiştirilmesi için üç isim önerdik. Bunun dışında vatandaşlara kendi önerilerini yazabilecekleri bir kısım da bıraktık. Bu isim değişikliği sayesinde yanlış adreslere gitmenin de önüne geçeceğiz. Bizim sokak kültürümüz vardır, düğünleri, eğlenceleri ve asker uğurlamalarını yaparız. Sokak isimlerinin de bu kültür çerçevesinde yaşatılması için böyle bir karar aldık" dedi.
Nergiz Sokak’ın isminin Özgecan Aslan ismiyle değiştirilmesine ilişkin Aydıner, belediye için bir mahzuru olmadığını ve ailesi kabul ederse olabileceğini ifade etti.
"ÖZGECAN ASLAN İSMİ BAYRAMPAŞA’DA YAŞATILSIN"
Nergiz Sokak’ın isminin değiştirilmesi için oy veren Ercan Macit, "Mahalleli olarak başkanımızdan özel bir isteğimiz oluyor. Bir önceki komşumuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini yazdı. Biz de bir değişiklik katmak istedik ve katledilen Özgecan Aslan isminin Bayrampaşa’da yaşatılmasını öneriyoruz" diye konuştu.
Oy kullanımı sona erdikten sonra, yetkili heyetin gözetiminde açılan sandıkların sonuçları belediyenin web sitesinde yayınlanacak.