Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının 2014-2015 sonbahar dönemi kursiyerler tarafından hazırlanan ve 2500 parça eserden oluşan El Sanatları Sergisi’nin 12 Şubat 2015 perşembe günü saat 13.30’da düzenlenecek tören ile açılacağını söyledi.
Anadolu el sanatlarını gelecek kuşaklara aktarıyoruz
Melikgazi Belediyesi Sergi Salonunda açılacak olan sergi ile kursiyerlerin 4 ay boyunca el emeği, göz nuru olarak kendi yaptıkları eserlerin sergileyerek bu güzelliği kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç ”Melikgazi Meslek Edindirme Kursları kısa adı MelMek tarafından sonbahar ve ilkbahar olarak yılda iki kez düzenlenmektedir. Bu Kurslar ile Anadolu el sanatlarını hem gelecek kuşaklara aktarıyoruz hem de bireylere birer meslek öğrenmelerine vesile oluyoruz. Genç kızlarımız bu kurslarda çeyizlerini hazırlarken, hanım kardeşlerimizde bir meslek öğrenerek kalifiyeli eleman olarak iş bulmalarına yardımcı oluyoruz. Daha da önemlisi bir beceri kazanıyor, sosyal hayata renk katıyorlar. Bu sergimizde 2500 parça ürün sergilenecek. Hepsi birbirinden değerli olan bu eserleri hazırlayanlara ve serginin açılmasında emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyor, Kayserili hemşerilerimizi açılışımıza bekliyoruz” dedi.
Mel-Mek Kursların ikinci dönemi için kayıtlar başladı
Açılacak olan Mel-Mek Sergisinde yer alan el işi göz nuru ürünlerin satışının da yapılacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç, 19 kurs merkezinde 50 ayrı branşta ve 112 sınıfta toplam 2650 öğrencinin el işi sergisine tüm vatandaşların davetli olduğunu sözlerine ekledi.