Antalya’da Eğitim Sen üyeleri, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısının erkek öğrencilerden kız öğrencileri taciz etmeleri için bir tim kurmaya çalıştığı iddiası üzerine eylem yaptı.
Antalya’da Eğitim Sen üyesi bir grup, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Filiz G.’nin erkek öğrencilerden kız öğrencileri taciz etmeleri için bir tim kurmaya çalıştığı iddiası üzerine eylem yaptı. Eğitim Sen Şube Kadın Sekreteri Özlem Yavuz’un okuduğu basın açıklamasında, "Müdür yardımcısı kız öğrencilerin mini etek ve tayt giymelerini gerekçe göstererek sınıf başkanları ile bir toplantı düzenlemiş ve toplantıda, mini etek ve tayt giyen kız arkadaşlarını uyarmalarını,uymadıkları takdirde erkek öğrencilerden oluşan taciz timi oluşturup kız öğrencileri taciz ettireceğini söylemiştir. Kan donduran bu uygulamayı planlayan ve gerçekleştirmek isteyen okul müdür Filiz G. bu konu, okulda görev yapan duyarlı öğretmenler tarafından Öğretmenler Kurulu toplantısında açılınca yaptığını savunmuş ve savunması üyelerimiz tarafından tutanaklara geçirilmiştir. Filiz G. bu tavrıyla yarın kız öğrencilerin başına gelebilecek tüm eril şiddeti üstlenmekte, haklı çıkarmakta, meşrulaştırmaktadır. Yaptığı suça teşvik etmekten başka bir şey olarak değerlendirilemez" ifadelerine yer verildi.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Egemen erkekliğin evde, sokakta, iş yerinde ve nihayet okulda tacizi örgütlediği için Antalya’da 18 Şubat 2015’te Hüsne Aslan’ın sevgilisi tarafından darp edilerek, üstünden arabayla geçilip tıpkı Özgecan Aslan gibi canice katledildiği bildirilen açıklamada şöyle denildi:
"Mağdurların tek ortak noktası kadın olmalarıdır.Eğitim Sen’li kadınlar olarak özgürlük, eşitlik, adalet, bilimsel ve laik eğitim mücadelemizi bu dönemde yükseltmeye ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bugün Atatürk Anadolu Lisesi’nde duyarlı öğretmenler tarafından ortaya çıkarılan gerçekler, okullarımızın hangi zihniyetle yönetilmek istendiğini bir kez daha göstermiştir. Eğitim Sen Antalya Şubemiz, okul müdür yardımcısı Filiz G. hakkında görevden çekilmesi için soruşturmayı başlatmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Bugünden itibaren Eğitim Sen’li eğitim ve bilim emekçileri konunun takipçisi olacak."