İstanbul Çağlayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi sebebi ile Marmaris Adliyesi önünde anma töreni düzenlendi.
Çağlayan Adalet Sarayı’nda rehin alındıktan sonra şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adliye binası önünde düzenlenen törene Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Muğla Barosu Marmaris Temsilcisi , Cumhuriyet savcıları ve avukatlar katıldı.
Anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Marmaris Cumhuriyet başsavcısı Mehmet Demirel , yaptığı konuşmada, menfur bir saldırı sonucu şehit edilen savcı Mehmet Kiraz’ın şehit edilmesinden dolayı acılı olduklarını ancak metanetlerini koruduklarını ifade etti. Sabrımız bu vakur durumdan kaynaklanmaktadır diyen Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek istediğimiz şudur ki; Ruhu kara, vicdanı kara , bu kötü niyetli insanlara ıslah olmalarını dilemek. Terörün hiçbir insani gerekçesi olamaz. Terör insanlık dışı bir eylemdir. Bu sebepten amasız, fakat sız lanetlenmelidir.Hiç bir terör eylemi temelde camiamızın genelde ise, milletimizin birlik ve beraberliğini bozayamayacaktır. Acımızı içimize gömdüğümüz ancak kararlığımızı muhafaza ettiğimiz bugün de hep birlikte haykırmak istiyoruz ki; Yarınlar birlik ve beraberliğimizin bir bütünlük içerisinde tesis edildiği günler olacaktır. Bu kutlu görev, şehit savcımızın bizlere bıraktığı bir borç,bizim de milletimize bıraktığımız bir taahhüdümüzdür. Bir insanın hayatına son vermenin bütün insanlığın hayatına son vermek olduğunu belki hiç bilmeyecek bu kara ruhlu insanlara seslenmek istiyoruz ki; Ölüm bir yok oluş değildir, bir sonda değildir. Bize göre yeni ve taze bir başlangıçtır.Değerlerimizi hiçbir ölüm yok edemeyecektir. Zira şehidimizin manevi varlığı ve aziz hatırası hep içimizde yaşayacaktır. Bugün burada Türkiye safına dalga dalga yayılarak büyüyen kalabalıklar ,bu kutlu varlığın takipçisi ve mirasçısı olacaktır. Bu duygularla menfur terör saldırısı sonrası şehit verdiğimiz kıymetli Cumhuriyet savcımız Mehmet Selim Kiraz’a yüce Allah’tan rahmet yakınları , adalet camiası ve yüce Türk Milletine başsağlığı ve metanet diliyorum”