Bem-Bir-Sen ve İHH işbirliğiyle Sri Lanka’nın Trincomalee kentine bağlı Mutuar köyünde yaptırılan Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Recep Tayyip Erdoğan isminin yapılan okula verilmesinde dünya lideri ve Türkiye’de halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olmasının önemli bir etken olduğuna vurgu yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Dünya zalimlerine karşı mazlum milletlerin sesi olması sebebiyle Cumhurbaşkanımızın ismini üyelerimizin bağışlarıyla Sri Lanka’da yaptırdığımız okula verdik. Orada okuyacak çocuklar ve gençler dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye’yi daha yakından tanıma imkanı bulacaktır. Yaptıkları bağışlarla hayırlı hizmetler sunmamıza fırsat veren Bem-Bir-Sen üyelerine teşekkür ederiz” dedi.
Bem-Bir-Sen, daha önce de üyelerinin bağışlarıyla Sri Lanka’nın çeşitli yerlerinde cami, Kur’an kursu ve okul yaptırarak hizmete sundu. Yaklaşık 35 bin euroya mal olan Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu’nda 4 derslikte 100 öğrenci ve anaokulu sınıfında öğrenciler eğitim görecek. Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu, Bem-Bir-Sen üyelerinin bağışı ile İHH’nın aracılığıyla ülkedeki ortak kuruluşları olan Serendip Vakfı tarafından inşa edildi.