Başkent’te, Deniz Gezmiş ve arkadaşları, CHP Altındağ ve Mamak İlçe Başkanlıklarının Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde düzenlediği etkinlikle anıldı. CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman yaptığı konuşmada, “Pir Sultanların Hızır Paşalara, Köroğlu’nun Bolu Beyi’ne, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalist işgalcilere karşı verdiği mücadele bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesidir” dedi.
Deniz Gezmiş ve arkadaşları, CHP Mamak ve Altındağ İlçe Başkanlıklarının ortaklaşa düzenlediği bir etkinlikle anıldı. Gece saatlerinde, Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde düzenlenen etkinliğe, CHP Altındağ ve Mamak ilçe teşkilatları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Parti üyeleri ve vatandaşlar etkinlik alanına, meşaleler ve “Altındağ faşizme mezar olacak, Denizlere sözümüz devrim olacak” sloganlarıyla kalabalık gruplar halinde geldi. Partililer, cezaevi önüne kurulan 3 darağacına siyah çelenk bıraktı.
Etkinlikte konuşma yapan CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman, “Tarih haklı ile haksızın, mazlum ile zalimin mücadele tarihidir. Pir Sultanların Hızır Paşalara, Köroğlu’nun Bolu Beyi’ne, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalist işgalcilere karşı verdiği mücadele bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesidir. Bu şanlı mücadelenin, ülkemiz devrimci hareketinin büyük önderlerinden Denizimizi ve mücadele arkadaşları Yusufumuzu, Hüseyinimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 12 Mart faşizmi tarafından katledilen devrimci mücadelenin yiğit evlatlarının anıları önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.
Deniz Gezmiş’in akrabası Çankaya Belediye Meçlisi üyesi Funda Gezmiş ise, “Yaşamlarını hiçbir şahsi çıkar gözetmeden, Türkiye’nin bağımsızlığına adayan Denizleri 43’üncü yıl dönümünde, saygıyla, sevgiyle, özlemle anıyoruz. Bu siyasal cinayette sorumluluğu olan, revizyonistleri, işbirlikçileri, tatlı su devrimcilerini, bugün, buradan bir kez daha lanetliyoruz” şeklinde konuştu.