Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 1 Nolu Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde bulunan 4 katlı lojman alınan yıkım kararı sonucu yıkıldı. Yıkımın ardından onlarca kişi, tehlikeye aldırmadan yıkılan binanın molozları altından demir ve ahşap malzeme çıkarmak için birbiriyle yarıştı.
Kadirli’ye bağlı Yeşiltepe Mahallesi’nde 1 Nolu Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde bulunan ve önceki yıllarda lojman olarak kullanılan 4 katlı bina alınan kararla yıkıldı. Atıl durumda olan ve kolon ve kirişlerdeki çatlamalardan dolayı kullanılmayan binanın yıkımının ardından mahalleden ve ilçe genelinden gelen onlarca kişi, molozların arasından demir ve ahşap malzemeleri toplamaya başladı. Olay yerine gelen polis ekibinin ise herhangi bir uyarıda bulunmaması dikkat çekti.
Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü ve Kadirli Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü’nce yıkım kararı alınarak lojmanın yıkıldığını belirten Kadirli Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Eftal Demir, “Alınan bu kararla bugün yıkımı gerçekleştirdik. Yıkımı Osmaniye İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi. Yıkılan lojman Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait bir binadır. Yıkımın ardından böyle bir olay gerçekleştirildiğinden haberim yok” dedi.