Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - KEMER Kaymakamlığı'na vekalet eden Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu'nun Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrasında kişisel Facebook hesabı üzerinden paylaştığı ve ardından sildiği yorum, büyük tepki çekti.
Halil Serdar Cevheroğlu, Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında 1-0 galip geldiği maçın ardından, kişisel Facebook hesabından 'Kuyt 108 yıldır sarı kırmızı giyen karımızın dünya emekçi kadınlar gününü kutladı' yorumunda bulundu. Cevheroğlu, tepkilerin ardından paylaşımını sildi. Cevheroğlu, Facebook'ta kişisel sayfasında paylaşımda bulunduğunu belirterek, bu yazıyı kendisinin değil, kız kardeşinin yazdığını, ondan alarak kendi özel sayfasında yayınladığını ve sonrasında sildiğini kaydetti.
Ne Galatasaray ne kadınlara karşı aşağılayıcı bir niyeti olmadığını belirten Cevheroğlu, “Bir kasıt yok. Birincisi, kendi resmi değil özel sosyal medya hesabım. Kendi arkadaşlarımla paylaştım. İkincisi bunu yazan ben değilim. Üçüncüsü farklı bir şekilde aşağılama niyetim yok. Dördüncüsü bundan kim nemalanmak istiyor? Kadın ve kadın sorunlarıyla ilgili çalışmalar yaptığımızı bütün Antalya bilir" dedi.
Cevheroğlu'nun paylaşımına Eğitim Sen Antalya Şubesi'nden tepki gösterildi. Sendika Kadın Sekreteri Özlem Yavuz, kadına yönelik sağlıksız bakış örneklerinin devam ettiğine yönelik açıklamada bulundu. Özlem Yavuz, Halil Serdar Cevheroğlu'nun Fenerbahçe- Galatasaray maçı sonrası paylaştığı mesajın, sosyal medya ortamında kadınları hemen her fırsatta hedef haline getiren uygulamalardan sadece biri olduğunu aktardı. Yavuz, “Türkiye'de kadına bakışın ne kadar sağlıksız olduğunu gösteren bu örneklerin artmasına paralel olarak, kadınlara yönelik cinayetlerin, cinsel taciz ve tecavüzlerin artarak sürmesinin sorumlusu sürekli hedef gösterilen kadınlar değil, erkek egemen sistem ve bu sistemin uygulayıcısı AKP Hükümeti'dir. Ağızlarını her açtıklarında kadınları açık hedef haline getiren kadın düşmanları hakkında gerekli işlemler acilen yapılmalıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI