Adıyaman Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ve Turkish Arab Association (TASCA) işbirliğinde Araplara yönelik Türkçe kurs verilecek.
Hızlandırılmış Türkçe Kursu Programı 29 Temmuz-8 Ağustos 2015 tarihleri arasında Adıyaman Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Yaz okulu kapsamında Araplardan Türkçe öğrenmek isteyen iş adamlarının, sanatçıların ve akademisyenlerin Adıyaman’a gelmesi bekleniyor. Bir ay sürmesi beklenen program kapsamında Adıyamanlı iş adamları ile Arap iş adamlarının buluşturulması ve karşılıklı kültürel mübadelenin arttırılması bekleniyor.
Arap Sosyal Medyasında ilgi odağı olduğu belirtilen ve ADYU-TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Akkaya ve TASCA Başkanı Dr. Muhammed Al-Adil’in ortak girişimleri ile planlanan yaz okulu ile Adıyaman’ın ekonomik, turistik ve ilmi yönüyle de tanıtımının sağlanması planlanıyor.
İnsanların ve kültürlerin iletişiminde en önemli aracın dil olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü şunları söyledi:
“İnsanlar arasında anlaşmayı sağlayan doğal bir iletişim aracı olan dil aynı zamanda kültürlerin de en önemli unsurlarından biridir. Bu anlamda aynı veya daha başka coğrafyadaki insanlarla daha sağlıklı iletişim kurabilmek için dilimizin bilinmesi önemlidir. ADYU-TÖMER tarafından dilimizin öğretilmesi ve bilinirliğinin arttırılması için açılması planlanan yaz okulunu önemsiyoruz. Katkı sunacak arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.