Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) ortaklığında düzenlenen, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında her yıl düzenlenen izcilik kampı 2015 yılı için Çanakkale Savaşının 100.Yıldönümü Kutlamaları münasebetiyle "Çanakkale 57. Alay Milli Bilinç Kampı " etkinliğiyle düzenleniyor.
81 ilden 14 - 16 yaş grubu olarak belirlenen ve 10’ar kişiden oluşan toplam 810 çocuklarla 22 - 26 Nisan 2015 tarihleri arasında Çanakkale ilinde kamp programı düzenlendi.
Proje kapsamında kampa Erzincan’dan 1 Emniyet Müdürlüğü görevlisi ve 10 öğrencinin katılacağı belirtilirken Bingöl, Tunceli ve Muş illerinden gelen 3 görevli ve 30 öğrencinin de toplanma merkezinin Erzincan olacağı öğrenildi.
21 Nisan günü Erzincan’a gelen 3 Emniyet Müdürlüğü görevlisi, 1 TİF görevlisi ve 38 öğrenci olmak üzere toplam 43 kişi Çanakkale’ye karayolu ile uğurlandığı belirtilirken öğrencilerin 22 - 26 Nisan tarihleri arasında " Çanakkale 57. Alay Milli Bilinç Kampı " programında gezi ve çeşitli etkinlikler ile beraber 25 Nisan günü Kocadere Mevkiinde bulunarak Asker Çorbası içme, Hamur kızartması yeme, Saçlarına kına yakılması, 57. Alay yürüyüşü yapacakları belirtildi.
Hem izcilik eğitimi alıp, hem Çanakkale Şehitliğini gezecek olan genç öğrencilerle İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin yakından ilgilenerek, öğrencilere öğle yemeği ikram etmiş ve bir süre sohbet ettikleri öğrenildi.
26 Nisan günü bitecek olan kamp programının ardından 27 Nisan günü çocukların yeniden Erzincan’a dönmelerinin beklendiği bunun yanı sıra öğrencilerin ve velilerin, Devletin ve Emniyet Müdürlüğünce kendilerine Tarih şuuru ve Milli bilinç edinmede sağlanan katkıdan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettikleri belirtildi.