Bursa’da bir sürücü, dikkatsiz şekilde yola çıkan otomobile çarpmamak için MOBESE direğine çarptı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, şehir merkezinde MOBESE kameralarına yansıyan görüntüleri paylaştı. Birbirinden ilginç kazaların kameralara yansıdığı görüntülerde sürücü hataları gözler önüne serildi. İlk kaza, Zübeyde Hanım Lambaları’nda meydana geldi. Seyir halinde ilerleyen otomobil sürücüsünün önüne yolda biranda bir araç dikkatsiz şekilde çıktı. Aracın kendisini sıkıştırması üzerine sürücü, yoldan çıkarak MOBESE direğine çarptı. Görüntülerde MOBESE direğinin kaza sonrasında sallandığı görüldü.

BUZLU YOLDA AĞAÇLARA ÇARPARAK DURABİLDİ

İstanbul yolunda meydana gelen ikinci kazada ise bir otomobil sürücüsü buzlu yolda seyir halinde ilerlerken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Önce sağ taraftaki ağaca çarpan sürücü, ardından savrularak yolun sol tarafındaki ağaçlara vurarak durabildi. Daha sonra şok geçiren sürücü kazadan yara almadan kurtuldu. Merinos Kavşağı’ndaki bir başka kazada ise, kaygan yolda hızlı şekilde ilerleyen bir otomobil sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kaygan yolda biranda savrulan otomobil, kayarak çimlerin üzerine çıktı. Ayrıca görüntülerde otomobilin takla atmaktan son anda kurtulduğu görüldü.

KIRMIZI IŞIKTA DURAN OTOMOBİLE ARKADAN ÇARPTI

İstanbul Yolu’ndaki bir başka kazada da yolda seyir halinde ilerleyen sürücü, kırmızı ışıkta durdu. Bunun üzerine arkasından hızlı şekilde ilerleyen bir başka otomobil sürücünün durduğunu fark etmeyince kaza kaçınılmaz oldu. İstanbul Yolu’nda başka bir kazada ise, sağ şeritten en sol şeride dikkatsiz şekilde geçen sürücü, yolda seyir halinde ilerleyen otomobille çarpıştı.

KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİ KAZA YAPTI

Stadyum Kavşağı’nda kazada ise kırmızı ışık yandığını fark etmeyerek yolun karşısına geçen bir otomobil ile yeşil ışıkta geçen araç çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçlarda maddi hasarın oluştuğu kameralara yansıdı. Aynı kavşakta meydana gelen diğer 2 kazada ise, gece sürücülerin dikkatsiz şekilde karşıya geçmek isterken diğer araçlara çarparak kazaya karıştığı görülüyor.