Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısının son maçında deplasmanda Balıkesirspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, devre arasına moralli girmek istiyor.
Ligde, bu sezon yaptığı transferlerin karşılığını puan sıralamasında alamayan Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı Balıkesirspor maçını kazanarak devreyi 3 puanla kapatmanın hesaplarını yapıyor. Bu sezon deplasmanda tek galibiyetini Galatasaray’a karşı alan Karadeniz ekibi, kırmızı-beyazlı ekip ile oynayacağı maçı kazanarak sahasında Eskişehirspor’a 4-1 kaybettiği maçı unutturarak devre arasına girmeyi planlıyor.
LİGDE 39 YIL SONRA KARŞILAŞACAKLAR
Trabzonspor ile Balıkesirspor 39 yıllık bir aranın ardından Spor Toto Süper Lig’de ilk kez karşı karşıya gelecekler. Ligde ilk kez 1975-76 sezonunda karşılaşan iki takımdan Trabzonspor evinde rakibini 3-0 mağlup ederken, deplasmanda oynadığı maçta ise golsüz berabere kalmıştı. 2013-2014 sezonunda ise Balıkesirspor’un PTT 1. Lig’de mücadele ettiği dönemde Ziraat Türkiye Kupası’nda bordo-mavililer rakibine 3-1 mağlup olmuş ve kupaya veda etmişti.
TRABZONSPOR DEPLASMAN KABUSUNU YENMEK İSTİYOR
Trabzonspor, bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda sadece bir galibiyet elde etti. Bordo-mavili takım teknik direktör Vahid Halilhodzic’in istifasının ardından göreve gelen Ersun Yanal ile çıktığı ilk maçta Galatasaray’ı 3-0 mağlup ederek ilk dış saha galibiyetini elde etti. Karadeniz ekibi Balıkesirspor’u mağlup etmesi halinde bu sezon ikinci kez dış sahada maç kazanmış olacak. Bordo-mavililer deplasmanda oynadığı 7 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Attığı 8 gole karşılık ise kalesinde 11 gol gördü. Karadeniz ekibi 7 puan toplayarak dış saha sıralamasında 8. sırada yer aldı.
TRABZONSPOR İÇİN KRİTİK HAFTA
Spor Toto Süper Lig’de umduğunu bulamayan Trabzonspor, kritik bir süreçten geçiyor. Lig yarışında umutlarını ikinci yarıda sürdürmenin hesaplarını yapan Karadeniz ekibi, Balıkesirspor deplasmanından mutlak galibiyetle dönmeyi planlıyor. Beşiktaş ile arasında 13 puanlık bir fark bulanan bordo-mavililer için Balıkesirspor ile oynayacağı maç hayati bir önem taşıyor. Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçının sonucuyla yakından ilgilenen Trabzonspor, umutlarını ikinci yarıya taşıyarak yeniden ’zirve yarışı içinde ben de varım’ demek istiyor.