Ordu’nun Fatsa ilçesinde Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Mendilkapmaca Federasyonu Fatsa İlçe Başkanı Enver Makar, “Fatsa’da eski oyunların okullarda yaygınlaşması için çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Mendilkapmaca Federasyonu Fatsa İlçe Başkanı Enver Makar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde öğretmenlere çocuk oyunları ile ilgili eğitimler veriliyor. Öğretmenler de aldıkları dersler sonrasında öğrencilerine seminerler ile ilgili bilgiler veriyorlar. Asıl amaç eski oyunların okullarda yaygınlaştırılmasıdır. Öğrencilerin sanal ortamdan uzaklaştırılıp sosyal ve kültürel ortamlara kazandırılmasıdır. Bu hedeflere ulaşıldıktan sonra ise amaçlanan, bu oyunların dünya beden kültürüne hediye edilerek olimpiyatlarda ve diğer spor organizasyonlarında gerçekleştirilmesidir. Bizler diğer illere giderek öğretmenlere seminer veriyoruz. Türkiye genelindeki yarışmalara Fatsa’dan da öğrenciler götürdük. Dereceler aldık. Amacımıza ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu.
Başkan Bakar sözlerini şöyle tamamladı: “Mendil kapmaca oyunu ülke genelinde çocukların en çok oynadığı, oynarken de en büyük zevk aldıkları bir oyundur. Köyde, kentte, okulda ve eğlence amaçlı düzenlenen etkinliklerde çokça oynanmaktadır. Anonim bir oyunumuz olup kültür mirasımız olarak değerlendirilmeli ve sahip çıkılmalıdır.”