Prof. Dr. Bingür Sönmez’in silahla yaralanmasına ilişkin dava, bugün Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sönmez’in avukatları mahkemeye katılmadı.
Kars Adliye Sarayı’nda görülen davaya, tutuklu sanık eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve yeğeni Özcan Taş’ın yanısıra Özbilen’in avukatları Aydın Alkan ile İbrahim Baştimar katılırken, Prof. Dr. Bingür Sönmez’in avukatları Erkan Karagöz ve Necati Bölükbaşı katılmadı. Mahkeme bir kısım eksikliklerin giderilmesi için davayı 26 Mayıs 2015 tarihine erteledi.
Sarıkamış Eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in avukatı Aydın Alkan, Adli Tıp Raporuna itirazlarının olduğunu, itirazlarının kabul edilerek raporun Adli Tıp’a yeniden gönderileceğini söyledi.
Aydın Alkan, “Bugün arkadaşlar duruşmamız 26 Mayıs 2015 tarihine ertelendi. Mahkeme bazı taleplerimizi kabul etti. Bizim Adli Tıp Raporu’na yönelik itirazlarımız vardı daha önce o itirazlarımızı bugün kabul edip, dosyayı Adli Tıp’a gönderme kararı aldılar. Duruşmamız 26 Mayıs’a ertelendi ve bir aksilik çıkmazsa muhtemelen bu tarihte bir karar verilir. Savcılık mütalaasını okudu ancak dosyada özellikle bizim talebimizin gerekleri yerine getirildikten sonra muhtemelen savcılık mütalaasını değiştireceği kanaatindeyiz. Biz de savcının mütalaasına karşı süre istedik. Savunmalarımızı bir sonraki celsede vereceğiz” dedi.
“BİNGÜR SÖNMEZ’İN ŞİKAYETTEN VAZ GEÇMİŞ OLMASININ DAVAYA KATKISI YOK”
Bingür Sönmez’in şikayetten vaz geçmesinin davaya bir katkısının olmadığını ifade eden İlhan Özbilen’in avukatı Aydın Alkan, “Onlar şikayetlerinden vaz geçtiler. Kamu davasıdır arkadaşlar, Bingür bey şikayetinden vaz geçsin, yada vaz geçmesin kamu davası olduğu için mahkeme zaten yargılamayı yürütmektedir. Şikayetten vaz geçmiş olmasının davaya çok fazla katkısı yok. Ancak yine şikayetten vazgeçtiği için biz tabiki memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Kendisine de teşekkürlerimizi buradan iletiyoruz” şeklinde konuştu.
İlhan Özbilen, Bingür Sönmez’e cezaevinden gönderdiği mektubunda olaydan pişmanlık duyduğu ve özür dilediği yönünde çıkan haberlere de açıklık getiren Avukat Aydın Alkan, “Ona ilişkin bizim bir malumatımız yok. Ancak müvekkilimiz olaydan dolayı üzüntüsünü ifade den bir mektup gönderdiğini duyduk. Ancak pişmanlık duyduğunu, olaydan dolayı özür dileyip,
dilemediğinden ilgili bizim bir malumatımız yok. Bir mektup gönderdiğini bize beyan etti ancak mektubun içeriğinden bize bahsetmedi” şeklinde konuştu.
Kars Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Prof. Dr. Bingür Sönmez, İlhan Özbilen davası 26 Mayıs 2015 tarihine ertelendi. Mahkemeye Bingür Sönmez’in avukatları katılmadı.