Antalya Valiliği tarafından TRT 37’nci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 34 ülkeden Antalya’ya gelen çocuklar için yemek düzenlendi.
Delphin İmperial Otel’de düzenlenen yemeğe Antalya Valisi Muammer Türker ile eşi Filiz Türker, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mesut Kocagöz, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Süleyman Teke, TRT Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin İşler, EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, protokol üyeleri, 34 ülkenin çocukları, kardeş aile çocukları ve davetliler katıldı.
Yemekte, ’Çiçek ve Çocuk’ temasıyla düzenlenecek EXPO 2016 Antalya’nın maskotu, yöresel kıyafetli ’Ece’ ve ’Efe’ adlı çizgi film karakteri tarafından karşılanan Vali Türker, eşi Filiz Türker ve protokol ile dünya çocuklarıyla selamlaştı.
Vali Muammer Türker yaptığı konuşmada, TRT 37’nci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ni Antalya’da yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Çocuklara armağan ettiğimiz bu bayramı sadece bizim çocuklarımızın değil dünyanın bütün çocuklarının yaşamasını arzu ediyoruz” dedi.
Türkiye’nin geleceğinin çocuklar olduğunu kaydeden Vali Türker, bütçeden eğitime ayrılan payın savunma ve güvenlikten daha fazla olduğuna işaret etti.
TRT Çocuk Şenliği’nin dünya barışı için çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Türker, Antalya’nın şenlik süresince hem bir milli bayramı, hem de dünya çocuklarının şarkılarının, danslarının ve eğlencelerinin coşkusunu yaşayacağını, ülkelerine dönen çocukların güzel hatıralarının yanında birlikte yaşama kültürünü ve Türk misafirperverliğini de götüreceğini söyledi.
Dünyanın bütün çocuklarını sevgi ile selamladığını ifade eden Vali Türker, TRT kurumuna, dünya çocuklarına ev sahipliği yapan ailelere, kamu kurum ve kuruluşlarına, EXPO 2016 Antalya Genel Sekreterliğine, Delphin İmperial Otel yetkililerine teşekkür etti.