Şahinbey Belediyesi ŞAHMEK bünyesinde faaliyet gösteren Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde 8 aylık el sanatları kursunu tamamlayan 55 kursiyer el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde 25 Eylül’e kadar vatandaşların gezmesi için açık olan sergideki ürünlerin satışı da yapılacak.

Kursiyerlerin kendi ürettikleri ürünlerin sekiz aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu kaydeden Yaşar Torun Gençlik Merkezi El Sanatları Hocası Galibe Korkmaz, “Kursiyerlerimiz tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler burada sergileniyor. Şahinbey Belediyesi tarafından el sanatlarıyla yaşayan müze olarak hizmete sunulan Gümrük Han’da satışa sunulmaktadır. Kursiyerlerimizde hem bir meslek sahibi olmakla birlikte aile bütçelerine katkı sağlamaktadırlar” dedi.

El sanatları kursuna katılarak sergi açan kursiyerler, hem bir meslek sahibi olduklarını hem de ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağladıklarını söyledi.

Konuya ilişkin konuşan bir kursiyer, “Burada kendi çeyizlerimizi yaptık. Şimdi de yaptığımız ürünleri satarak aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Bizlere böyle bir imkanı sunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.