Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Aile Hekimliği Yönetmeliği’nde çalışan aleyhine olan düzenlemelere dava açacaklarını belirtti.
Aile Hekimliği Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, Sağlık-Sen olarak yönetmelikte çalışan aleyhine olan düzenlemelere dava açacaklarını söyledi. Sözleşme döneminin 2 yıla çıkarılması, nöbete gitmeme ihtar puanının 20 puana çıkarılması, tek birimlik aile hekimliği çalışanlarının izinlerinden 7 güne kadar kesinti yapılmaması, eğitim, izin ve raporda geçen sürelerin çalışılan gün sayısına dahil edilmesi ve izinlerle ilgili yapılan düzenlemeler yönetmelikte dikkat çeken maddeler olarak öne çıkmaktadır.
Yönetmelikle ilgili değerlendirme yapan Karaer, genel olarak yönetmeliğin çalışan lehine düzenlemeler içerdiğini ancak çalışan aleyhine olan düzenlemelerin de yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle aile hekimliği ve aile sağlığı çalışanlarına savunma hakkı getirilmesinin zaten olması gereken bir uygulama olduğunu belirten Karaer, eğitim ve rapor sürelerinin çalışılan gün sayısına dahil edilmesinin de olumlu bir düzenleme olduğunu kaydetti.
“NÖBETE GİTMEME EYLEMİMİZ DEVAM EDECEK”
Karaer, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının bakanlığın dayatması ile uygulanan nöbetlere gitmeme eylemini devam ettireceklerini kaydederek; “Tüm üyelerimize çağrımız verimsiz olan ve sanki bir iddia ile sürdürülen bu nöbetlere gitmemeleridir. Sendik olarak aile hekimlerimiz ve aile sağlığı çalışanlarımızın arkasındayız. Çalışan lehine olan uygulamaları her zaman destekliyoruz ancak bu yönetmelikte özellikle ihtar puanı ile ilgili düzenleme olmak üzere çalışan aleyhine olan maddelere dava açacağımızın bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.