Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, şehir merkezinde kaldırım ve yollardan büyük şikayetler aldıklarını belirterek, “Yakında yapılacak ihalelerle kaldırım ve asfaltı yenileyeceğiz” dedi.
Engin Tekintaş yaptığı açıklamada, özellikle yağmurlu ve kar yağışlı havalarda kaldırımlardan yoğun şikayetler geldiğini söyledi. Önceki yönetim döneminde kaldırımlarda kullanılan malzemenin kaliteli olsa bile işçilik ve yapım tekniğinin olmadığını belirten Tekintaş, “Biz beton baskı kaldırım yapacağız. Ama bu yıl bakalım gelecek yıl ne olursa olsun mantığı ile değil, 10 yıl boyunca bozulmayacak kaldırım yapmayı hedefliyoruz. İhale süreci başladı. 30 bin metrekare baskı beton yapacağız. Hedefimiz şehirde değişim ve dönüşümü sağlamaktır. Özellikle engelli vatandaşlarımızın şehir merkezinde rahatlıkla gezebilmelerini istiyoruz” diye konuştu.
“BÜTÜN BÖLGELER YENİLENECEK”
Yine asfalt ihalesi için sürecin başlatıldığını belirten Başkan Tekintaş, ilk yıl 20 km asfalt döşeneceğini ifade ederek, “Bunu her yıl 30, 40, 50 km şeklinde arttıracağız. Özellikle alt yapısı olmayan her yeri ele alacağız. Alt yapısı tamamlanan her bölgenin kaldırımı, asfaltı, yağmur kanalları yenilenecek ve o bölgeye en az 5 yıl, en çok 10 yıl bir daha kazma vurulmayacak hale getireceğiz” şeklinde konuştu.