Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Kütüphane binasında düzenlenen etkinliğe, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan Kaymakam Ermiş, kütüphaneleri kitapların saklandığı yer olarak gördüklerini, çok fazla değerlendirmediklerinden yakındı. Kaymakam Ermiş, "Özellikle sınavlara çalışan öğrencilerimizi kütüphaneye teşvik ettik. Her zaman evlerimiz çalışmaya müsait olamayabiliyor. Kütüphanemizde internet ve her türlü çalışma ortamı var. Kütüphaneleri daha çok kullanmak lazımdır diye düşünüyorum. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmamız lazım. Velilerimize bu konuda çok iş düşüyor. Okumak için kendimize göre plan yapmamız gerekiyor" dedi.
Daha sonra konuşan Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın ise, "Kütüphaneler Haftası, kitabı anımsamak kütüphaneleri anımsatmak için önemli bir fırsattır. Kitap Allah’ın oku emriyle başlayan bir süreçtir. Kızıltepe’nin nüfusu 250 bin kitap sayısı 25 bin ve üye sayımız 9 bindir. Mardin’in en iyi kütüphanesi Kızıltepe’de buna rağmen yüzde 3 dolaylarında üyemiz var. Bu acınacak bir durumdur, çünkü bir ülkenin ileri gitmesi bir ülkenin kalkınması oradaki okuyan kişilere bağlıdır. Onun için kitap okumanın önemini bilmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Etkinlik, fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.