Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde yapılacak olan Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası hazırlıkları sürüyor.
Şampiyonanın yapılacağı Suğla Yaylasında yapılan hazırlıkları yerinde inceleyen Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın yaptığı açıklamada, yapılan çalışmaların Kastamonu Valiliği ve Azdavay Belediyesi işbirliği ile yapıldığını belirterek, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kastamonu Valiliği ve Azdavay Belediyesi’nin düzenlediği, Sancaktepe Motosiklet Kulübü’nün organize ettiği, 15-17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Doğu Avrupa Enduro Şampiyonasının bölge için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Basın mensupları tarafından Kastamonu Spor futbol takımı ile ilgili sorulan soruya ise Günaydın, “Kastamonu sporumuzun geçen seneki başarısından sonra bu seneki hedefimiz de bir üst lige çıkmak. Şehir olarak ve şehrin tüm unsurları olarak bunu istiyor ve bunu arzuluyoruz. Bunun içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hedefimiz tekrar üçüncü ligden ikinci lige çıkmak” diye konuştu.
Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Ogün Baysan ise, geçtiğimiz yıl Türkiye Enduro Şampiyonasının yapıldığı Suğla Yaylasındaki yarış parkuruna orman içi etap ve bir kilometrelik kros test etabı da eklenerek dünya standartlarına sahip bir parkur haline getirildiği bilgisini vererek, çalışmalarının çarşamba günü bitirileceğini belirtti. Baysan, “Yapılacak organizasyona ülkemizdeki tüm enduro sporcularının yanında komşu ülkelerden de sporcular katılacak. İngiltere’den de şampiyonaya katılmak isteyen sporcular var” dedi.
İlçede yapılacak Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası’nın Kastamonu ve Azdavay için çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, bu organizasyon yanında Azdavay Çatak Kanyonuna yapılmakta olan Engelli Yürüyüş Yolu projesinin bitirilmesi ile ilçe turizminin ivme kazanacağını belirtti.