Nişantaşı Üniversitesi yetkilileri, Tekirdağ’da öğrencilerle buluşarak üniversite hayalleri kuran öğrencilere bilgi verdi.
Güçlü akademik donanıma sahip olan, akademik altyapıyı profesyonel ortama ve hayata başarıyla aktarabilen Nişantaşı Üniversitesi, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Özel Trakya Koleji Üniversite Tanıtım Fuarı’na katıldı.
3 fakülte ve meslek yüksek okulu bölümleri ile öğrenciler için kariyer fırsatı sunan Nişantaşı Üniversitesi yetkilileri, Tanıtım Fuarı’nda öğrencilere doğru tercih, iş istihdamına uygun meslek ve doğru üniversite seçimi konulu konferans verdi.
Gün boyu kurulan stantta üniversite hayalleri kuran öğrencilere bilgilendirme yapan Nişantaşı Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı Ayhan Acar, öğrencilerle düzenlenen konferansta buluşarak sorularını yanıtladı.
Öğrencilerin her türlü sorularını yanıtladıklarını belirten Nişantaşı Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı Ayhan Acar, öğrencilerin dershanelerin dönüşmesi sebebiyle üniversiteye girme isteğinde olduklarını ifade ederek, "Bugün Nişantaşı Üniversitesi olarak Özel Trakya Koleji’ndeyiz. Trakya Koleji’nin hazırladığı kariyer günleri etkinliğine katıldık. Burada üniversiteye hazırlanan gençlere gelecekleri ile ilgili konularda bilgiler veriyoruz. Onun dışında gelecekleri ile ilgili meslek seçimleri konusunda bizlerden bilgi alıyorlar. Nişantaşı Üniversitesi olarak bize farkımızı sorduklarında bizim burs imkanlarımızı söylüyoruz. Türkiye’de en fazla burs veren üniversitelerden biriyiz. Mevcut 3 fakültemiz ve meslek yüksek okulu bölümlerimizle birlikte öğrenciler için kariyer fırsatları oluşturuyoruz. Yüzde 75 burs imkanından öğrencilerimiz faydalanabiliyor. Ayrıca kız öğrencilerimize bu yıl ekstra olarak pozitif bir ayrımcılık yaparak yüzde 5 burs imkanı sağladık. Gençler geleceklerini kurarken doğal olarak endişe ediyorlar. Özellikle bu yıl onlar için biraz daha zor. Çünkü önümüzdeki yıl dershaneler hazırlık liselerine dönüyor. Ondan dolayı bu yıl bir şekilde üniversiteye girme istekleri var. Bu konuda nasıl bir süreç izleyecekleri konusunda seminerlerimiz var" dedi.
Seminerde Nişantaşı Üniversitesi standı büyük ilgi görürken etkinlikte öğrencilere üniversite hakkında dökümanlar verildi.