Konyaaltı Belediye Meclisi, “Cemevleri”ni ibadet yeri kabul etti. İbadethane olarak kabul edilen cemevlerinin bakım ve onarımları bundan böyle diğer ibadethalelerde olduğu gibi Konyaaltı Belediyesi tarafından yapılacak.
Konyaaltı Belediye Meclisi cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasını oy birliğiyle kabul etti. Konyaaltı Belediyesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), inançlara ve ibadete saygı kapsamında, cemevlerinin ibadethane olmasına yönelik aldığı kararı, meclis gündemine taşıdı. İlçedeki cemevlerine resmi ibadethane statüsünün verilmesi ve bu mekanların resmi ibadet yerleri olarak kabulünü içeren karar, Konyaaltı Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.
Cemevlerinin tüm Türkiye’de ibadethane olarak kabul edilmesi gerektiğini savunan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Laik bir ülkede herkesin inancını özgürce yaşaması teminat altına alınmalı. Biz belediye olarak tüm inançlara eşit mesafede bulunuyoruz. Eşit yaklaşıyoruz. Bu eşit yaklaşımın gereği, konuyu meclis gündemimize taşıdık. AK Parti ve MHP’li meclis üyesi arkadaşlarım da bu önergeye imza atarak bizlere destek verdi. Meclisin oy birliğiyle aldığı bu kararın başta Alevi dostlarımız olmak üzere herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Ve bir kez daha Konyaaltı Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konyaaltı Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararı, salonda bulunan Konyaaltı Alevi Kültür Derneği Başkanı Tahsin Akpınar ve dernek üyeleri ayakta alkışladı.
Tahsin Akpınar, meclis toplantısı bitiminde Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çiçek takdim ederek teşekkür etti. Başkan Böcek ise çiçeği salondaki en yaşlı kadın olması münasebetiyle Şirin Akyüz’e verdi.
Alınan karar doğrultusunda cemevlerinin bakım, onarım ve temizliğine diğer ibadethanelerde olduğu gibi belediye tarafından kaynak ayrılacak.