Tepebaşı Belediyesi, sürdürülebilir ve sağlıklı bir üretim için bilgilendirme ve yönlendirmeye gereksinimi olan çiftçilere eğitim çalışması yaparak destek veriyor.
Bu kapsamda Yakakayı Mahallesi üreticilerinin talebi üzerine, Tepebaşı Belediyesi Tarımsal Destek ve Danışma Birimi tarafından mahalle üreticilerinden Gürol Kale’nin ev bahçesinde meyvecilikle ilgili üreticilere budama eğitimi verildi. Eğitim ile budama, fidan seçimi, fidan dikimi, gübreleme, sulama, hastalık ve zararlılar konusunda bilgi verildi. Eğitime Mahalle Muhtarı Mustafa Ünler ve ilgili üreticiler katıldı. Karşılıklı soru ve cevap şeklinde devam eden eğitimin çok yararlı olduğunu söyleyen üreticiler, belediyenin hizmetinden memnun olduklarını söylediler.
Öte yandan Tarımsal Destek ve Danışma Birimi’nin, tarla bitkileri, meyvecilik, sebze tarımı, baklagiller ve yem bitkileri üretimi, ev bahçelerinde üretim, hayvan bakım ve besleme, hayvan sağlığında koruyucu hekimlik, sürü yönetimi, hayvancılıkta bakım-besleme ve arıcılık gibi konularda da bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları yapıldığı bildirildi.